Volledig scherm
Beau van Erven Dorens (links) en Luuk Ikink (rechts) in RTL Boulevard © gratis

RTL Boulevard ook in het weekend te zien

RTL Boulevard is vanaf komend najaar ook te zien op zaterdag en zondag. Dat is een vurige wens van zowel de zender als de makers van de dagelijkse entertainmentrubriek. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de eerste weekenduitzendingen in september of oktober te realiseren, zeggen bronnen in Hilversum.

De ambitie om voortaan 7 dagen per week live uit te zenden, wordt onder meer gevoed door het fenomeen dat we steeds vaker ‘on demand’ (Netflix, YouTube, etc.) verkiezen boven het lineaire of traditionele tv-kijken. Zenders leggen daarom meer de focus op ‘urgente programmering’, dus meer live, meer op de actualiteit en meer tv-evenementen als The Voice of Holland en sportwedstrijden (want ‘die ervaar je liever met z'n allen tegelijk’). Om dezelfde redenen zou ook worden nagedacht over weekenduitzendingen van Humberto Tans doordeweekse talkshow RTL Late Night.

Ook moet een bekend merk als Boulevard de vooravond van RTL verstevigen. Op die manier wordt gehoopt op meer kijkers die ook de rest van de avond de zender trouw blijven. RTL legt het in het weekend geregeld af tegen de succesprogramma’s op NPO 1. RTL Boulevard scoort sinds de metamorfose augustus vorig jaar (met onder meer een nieuw decor en Luuk Ikink in plaats van Albert Verlinde) betere cijfers. Het gemiddelde marktaandeel in de commerciële doelgroep 20-49 jaar steeg met 2,9 procent.

Of RTL Boulevard in het weekend een andere invulling krijgt dan doordeweeks en of nieuwe gezichten worden aangetrokken, is nog niet bekend. 

RTL wilde niet reageren.