Volledig scherm
Beau van Erven Dorens (links) en Luuk Ikink (rechts) in RTL Boulevard © gratis

RTL Boulevard ook in het weekend te zien

RTL Boulevard is vanaf komend najaar ook te zien op zaterdag en zondag. Dat is een vurige wens van zowel de zender als de makers van de dagelijkse entertainmentrubriek. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de eerste weekenduitzendingen in september of oktober te realiseren, zeggen bronnen in Hilversum.

De ambitie om voortaan 7 dagen per week live uit te zenden, wordt onder meer gevoed door het fenomeen dat we steeds vaker ‘on demand’ (Netflix, YouTube, etc.) verkiezen boven het lineaire of traditionele tv-kijken. Zenders leggen daarom meer de focus op ‘urgente programmering’, dus meer live, meer op de actualiteit en meer tv-evenementen als The Voice of Holland en sportwedstrijden (want ‘die ervaar je liever met z'n allen tegelijk’). Om dezelfde redenen zou ook worden nagedacht over weekenduitzendingen van Humberto Tans doordeweekse talkshow RTL Late Night.

Ook moet een bekend merk als Boulevard de vooravond van RTL verstevigen. Op die manier wordt gehoopt op meer kijkers die ook de rest van de avond de zender trouw blijven. RTL legt het in het weekend geregeld af tegen de succesprogramma’s op NPO 1. RTL Boulevard scoort sinds de metamorfose augustus vorig jaar (met onder meer een nieuw decor en Luuk Ikink in plaats van Albert Verlinde) betere cijfers. Het gemiddelde marktaandeel in de commerciële doelgroep 20-49 jaar steeg met 2,9 procent.

Of RTL Boulevard in het weekend een andere invulling krijgt dan doordeweeks en of nieuwe gezichten worden aangetrokken, is nog niet bekend. 

RTL wilde niet reageren.

  1. Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome
    PREMIUM
    recensie

    Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome

    Wanneer een groot artiest een concert aflast, is het begrijpelijk dat je als fan schakelt tussen begrip en teleurstelling. Maar soms kan het niet anders of het begrip overheerst, zoals voor Lady Gaga: ze kampt met chronische pijnklachten en is daar openhartig over in de media. Toch was het desondanks een zure appel dat ze daardoor vorig jaar een deel van haar wereldtour moest aflasten, waaronder die op 3 oktober in de Ziggo Dome. Achteraf is het maar goed dat Gaga haar krachten gespaard heeft, want tijdens de herkansing, gisteren in de Ziggo Dome, knalde ze precies zoals je zou hopen. Haar laatste album, het meer persoonlijke Joanne uit 2016, doet automatisch een wat ingetogener, uitgekleder optreden verwachten, maar niets is minder waar: Gaga trakteerde de fans op een gulle, vurig uitgevoerde dwarsdoorsnede van haar werk, en wist daarbij vrijwel alle hits en favorieten uit haar roze cowboyhoed te toveren. Roze cowboyglítterhoed, welteverstaan, blijkt wanneer ze vanaf een bewegend podium de hoogte in wordt gestuwd terwijl ze het pompende Diamond Heart inzet: een ideale setopener, maar desondanks een wat vreemd ondergewaardeerd Gaga-lied. Het is zo’n nummer waar ze haar stem lekker vinnig weet te laten scheuren, iets wat ze ook doet tijdens een opzwepend A-YO, geflankeerd door in simpel zwart gestoken dansers.