Volledig scherm
Rene van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen tijdens Voetbal Inside. © ANP Kippa

RTL-directeur noemde Genee 'lafaard' en Derksen iemand die 'massa achterna lult'

Een geboren lafaard en de vleesgeworden triestheid. Zo noemde RTL-directeur Marco Louwerens presentator Wilfred Genee in de mail die dit televisieseizoen zoveel ophef veroorzaakte na een uitzending van Voetbal Inside.

Volledig scherm
Wilfred Genee © ANP Kippa

 In september vorig jaar klom Louwerens ‘s nachts in de pen, nadat hij laaiend was geworden over de uitzending van die avond. Daarin bekritiseerden Derksen, Van der Gijp en Genee de eigen RTL-directie, collega Humberto Tan en Ronald Molendijk. 

Quote

Je hebt geen idee Johan. Geen idee. Je loopt en lult de massa achterna

Marco Louwerens

De mail staat integraal in Inside, het boek van Michel van Egmond en Jan Hillenius dat een pikant kijkje geeft achter de schermen van het voetbalpraatprogramma. Ook Johan Derksen krijgt ervanlangs in de mail van Louwerens. 'Weet waarover je lult. Je hebt geen idee Johan. Geen idee. Je loopt en lult de massa achterna. Daar waar je zogenaamd altijd zo’n enorm hekel aan hebt', schrijft een woedende Louwerens, die vooral valt over de aantijgingen van het trio richting Humberto Tan. ‘Voor de 101ste keer Humberto die volledig aan de grond zit vanwege privézaken, (Privézaken!!!!) ff lekker een mes in z’n rug steken.’

De mail zorgde voor veel beroering voor én achter de schermen van Voetbal Inside. Derksen liet destijds in het programma weten ‘de mail zo schandelijk te vinden dat hij hem niet eens kon laten lekken naar de media. Die man zou dan de rest van zijn leven geen leven meer gehad hebben’. Genee stelde daarop: ,,Laat ik het erop houden dat als ik dat als werknemer zou roepen, dat ik dan op staande voet ontslagen zou worden.” De presentator was bovendien gepikeerd dat niemand van de RTL-leiding hem feliciteerde met zijn nominatie voor de Zilveren Televizier Ster. Een week later verraste Louwerens de heren aan tafel met een bloemetje.

Volledig scherm
Marco Louwerens © ANP Kippa

Directeurtje

Volledig scherm
Het boek Inside verschijnt morgen. © PR

Het staat allemaal in het boek van Van Egmond dat morgen in de winkel ligt. Het is niet de enige mail van Louwerens in het boek. Het ‘directeurtje’, zoals de drie hem liefkozend noemen, vertolkt een hoofdrol, voornamelijk door zijn mails, die vlijmscherp maar ook hilarisch zijn. Als Wilfred Genee de Zilveren Televizier-Ster heeft gewonnen, klimt Louwerens ’s nachts weer in de pen. ‘Net thuis… iets later dan 2 uur geworden, maar een verzoek van een Televizier-winnaar kun je niet weigeren. Het feestje na afloop was zelfs voor een niet-feestvierder best gezellig, maar toen ik Wilfred zag dansen op de muziek van Erland werd het mij net iets te surrealistisch…’

Inside biedt een blik achter de schermen bij het voetbalpraatprogramma dat na de zomer naar het Talpa van John de Mol verhuist. Die geruchtmakende overgang en de vele incidenten van het afgelopen televisieseizoen worden royaal belicht.

Kijk hier hoe Derksen zijn dagelijkse autorit naar Voetbal Inside aflegde: