Volledig scherm
Robert Jensen © ANP

RTL gaat niet door met talkshow Robert Jensen

updateRTL 5 stopt wegens tegenvallende belangstelling met de talkshow van Robert Jensen. Dat heeft de 46-jarige presentator gisteravond zelf in zijn al geplande laatste uitzending bekendgemaakt. De slotaflevering van het praatprogramma trok gisteren 122.000 kijkers. Jensen en zijn als spraakmakend aangekondigde show zijn in totaal zeven maanden op de buis geweest.

Volgens Jensen keert hij zeer waarschijnlijk niet meer in de traditionele vorm (met een talkshow) terug op televisie. Hij gaat verder op internet. ,,Dat ik stop, zie ik niet als een einde maar als een nieuw begin. Ik ga door en ga dus in geen geval de komende twee jaar ergens op een strand zitten’’, aldus de presentator. Hij bedankt zijn kijkers voor de afgelopen 24 weken aandacht. ,,Het was lachen en het was me een eer om dit te mogen doen.’’

RTL liet vanmorgen weten geen plannen te hebben het programma terug te laten keren. ,,Wij waren enthousiast over het idee van Robert Jensen om een talkshow te maken met een ander geluid. Het idee en de uitgesproken persoonlijkheid van Jensen paste wat ons betreft perfect bij de doelgroep van RTL 5. Hij heeft een trouwe schare fans meegebracht die wekelijks afstemmen op het programma, maar helaas is die groep niet groot genoeg en blijft groei van de fanbase uit”, aldus een woordvoerder.

De terugkeer van Robert Jensen op de Nederlandse televisie was volgens de presentator knap lastig. ,,Het was een heel gedoe om dit überhaupt op de buis te krijgen. Ik wilde hoe dan ook een talkshow met een niet-links geluid. Eerst ben ik bij de publieke omroepen langsgegaan, maar daar werd ik aan het lijntje gehouden. Uiteindelijk kwam ik bij RTL terecht. Ook daar ging het niet makkelijk, maar de zender heeft toch de moed gehad om het te brengen. Daar ben ik dankbaar voor.’’

Quote

Als ik een euro kreeg voor elke keer dat iemand mijn show een verademing noemde, was ik nu miljardair

Robert Jensen

Sociale media

In zijn afscheidspraatje ging Jensen niet echt in op de magere kijkcijfers. Wel zoomde hij in op de positieve commentaren die hij de afgelopen maanden via sociale media zou hebben gekregen. ,,Als ik een euro zou krijgen voor elke keer dat iemand mijn show een verademing noemde, zou ik nu miljardair zijn’’, aldus Jensen. Volgende week start RTL 5 op het Jensen-tijdslot met de serie Voor De Rechter.

De nu beëindigde talkshow was de tv-comeback van Robert Jensen die in 2017 voor de laatste keer op de buis was. Het betrof toen de reeks Jensen USA (ook bij RTL 5), waarin hij beroemde Amerikanen interviewde. In 2002 begon Jensen zijn eigen televisieprogramma JENSEN! op Yorin, waar hij samen met de provocerende sidekick Jan Paparazzi bekende mensen en zelfs supersterren uit binnen- en buitenland het hemd van het lijf vroeg. Zes jaar later besloot hij te stoppen, maar in 2009 keerde hij toch weer met een aantal afleveringen (bij RTL5) terug op tv. De show stond bekend om de controversiële gasten en pittige, soms schuine vraagstelling van Jensen.

In mei 2011 was de officieel laatste aflevering van JENSEN! te zien bij RTL5, waarna hij begin 2013 toch weer de draad oppakte met een latenighttalkshow bij Veronica. Dat programma begon aanvankelijk met twee edities per week: op maandag- en donderdagavond. Die laatste dag werd al snel geschrapt wegens magere kijkcijfers. De afgelopen jaren was hij alleen nog op tv met goed ontvangen programma’s over Amerika. In het najaar van 2016 presenteerde hij bij RTL5 een programma over de Amerikaanse verkiezingen, gevolgd door Jensen USA.