Eva Jinek
Volledig scherm
Eva Jinek © Hollandse Hoogte / ANP

RTL: iedereen bevragen, ook politici die collega's bedreigen

Het feit dat Tweede Kamerleden hun collega’s bedreigen of oproepen om andere politici te bedreigen, is geen reden om deze Kamerleden niet uit te nodigen voor talkshows als Jinek of Humberto. Dat stelt RTL in een reactie op de weigering van talkshow Op1 om woensdag Forum-politici te vragen voor een gesprek over hun zwaar bekritiseerde gedrag in de Kamer.

45 reacties

 • Henny Gerritsen

  9 maanden geleden
  Ik heb het debat gezien” u tijd komt nog als voor een tribunaal moet verschijnen, of komen” Is het moeten verschijnen ( aangekondigd)voor een tribunaal een bedreiging! Neen !
 • Peter de Jong

  9 maanden geleden
  Alleen misdadigers ervaren een uitspraak als 'ik sleep je voor de rechter' als een bedreiging. Normale mensen zouden zo'n uitspraak juist toejuichen. Een onschuldig iemand ziet een rechtszaak immers met vertrouwen tegemoet, want die zal iemands integriteit alleen maar bevestigen. Het zou goed zijn voor onze rechtsstaat als ook de politici betrokken bij het toeslagen schandaal zich voor de rechter zouden moeten verantwoorden.
 • Danny Verhoeven

  9 maanden geleden
  Waarom zou je nog kijken naar al die talkshows? Het is alleen maar geneuzel op niets af. Zo'n "creatie" die in de Tweede Kamer een ander "dreigend" toespreekt zal aan de talkshowtafel niet ineens vol respect de anderen te woord staan. Normaal communiceren is tegenwoordig blijkbaar niet meer vanzelfsprekend.
 • a.j. Hulst

  9 maanden geleden
  Tja, er is zoveel kritiek op de 'linkse' publieke omroep maar doen de commerciëlen het beter? Het laatste 'debat' met Baudet bij Jinek was één grote farce. Martijn Koning pakte Baudet aan en hij loopt huilend om zijn moeder weg en vervolgens duwen RTL en Jinek Koning inderdaad 'voor de bus' om vervolgens hijgend en kwijlend weer in het straatje bij Baudet te komen! Koning achterlatend met alle doodsbedreigingen van die fans van Baudet. Journalistiek topniveau Jinek en RTL! Dan toch maar de NPO.
 • jafm Holzken

  9 maanden geleden
  Dus ook het leugenachtige Rutten kabinet wat al jarenlang alles kapot bezuinigde? Wel zo fair heh. 😉 de media en tegengeluid begint vreemde trekken te krijgen……en de zorg is nogmaals overbelast door eerder genoemde 🤦🏻‍♂️