Volledig scherm
© ANP

RTL noemt ontslag GTST-acteur Somogyi 'onzin'

GTSTGTST-acteur Ferri Somogyi zou volgens weekblad Weekend zijn ontslagen, maar volgens RTL is dat onzin. Wat er dan wel met zijn personage Rik de Jong uit Goede Tijden Slechte Tijden zal gebeuren, is nog even een raadsel. 'Omdat we anders de verhaallijn verklappen', aldus een woordvoerder tegen RTL Boulevard.

Weekend beroept zich op getuigenissen van ingewijden die melden dat Somogyi gedwongen is zijn koffers te pakken en voorlopig niet meer zal terugkeren in Goede Tijden Slechte Tijden. Hij zou van RTL een flink geldbedrag hebben meegekregen. Dit gerucht wordt nu ontkracht door RTL. 'Dat Ferri ontslagen is, is absoluut niet waar', vertelt een woordvoerder.

Celstraf
Somogyi speelt de rol van Rik de Jong. Zijn karakter zit momenteel een celstraf uit nadat hij bekend heeft de verkeerde parachute (namelijk van z'n schoonzus, Aysen Baydar) onklaar te hebben gemaakt. De grote vraag is of Rik terugkeert naar Meerdijk of voorlopig verdwijnt uit de serie. RTL wil er niet te veel over kwijt. 'Of hij wel of niet vrijkomt, kunnen wij niet zeggen, omdat we daarmee de verhaallijn verklappen,' aldus de woordvoerder.

Ferri is al eerder uit de populaire soap gestapt om carrière te maken in Amerika. In 2002 vertrok hij om vijf jaar later weer terug te komen.