RTL stopt direct met compilaties GTST vanwege teleurgestelde fans

VideoRTL gooit de laatste drie compilatieafleveringen van Goede Tijden, Slechte Tijden in de prullenmand na teleurstellende kijkcijfers van de afgelopen dagen. Dat betekent ook dat het nieuwe seizoen een week eerder al, vanaf aanstaande maandag, wordt uitgezonden.

Vanaf vanavond worden de laatste drie afleveringen van afgelopen seizoen herhaald, met op vrijdag de zomercliff. Eigenlijk wilde RTL 4 deze week vullen met samenvattingen van vorig seizoen, en volgende week de laatste vijf afleveringen, waarna het dertigste seizoen van GTST op maandag 2 september zou beginnen. 

,,Na het uitzenden van de compilatie-afleveringen maakten de fans duidelijk niet langer te willen wachten op het verdere verloop van de spannende zomercliff! Om die reden heeft RTL besloten om in de week van maandag 26 augustus niet de laatste vijf afleveringen te herhalen, maar direct te starten met het gloednieuwe seizoen’’, laat de zender zojuist weten.

De kijkcijfers van de compilatieafleveringen waren beroerd: gisteren keken er 271.000 mensen naar, maandag 287.000. Dat terwijl de afgelopen weken de quiz Ik Weet Er Alles Van op hetzelfde tijdstip geregeld 800.000 kijkers scoorde. 

Op scherp

In het nieuwe seizoen van de moeder aller soaps keert Tiffy (Cecilia Adoree) zwanger terug naar Meerdijk en is Lana (Faye Bezemer) ook weer van de partij. Diverse relaties zullen op scherp komen te staan, meldt RTL. Tijdens de zomercliff spande het erom of Amir (Alkan Çöklü) de heftige aanval zou overleven. Of hij het ook daadwerkelijk haalt, moet snel duidelijk worden. 

De cast van het komende seizoen GTST.
Volledig scherm
De cast van het komende seizoen GTST. © RTL 4