Volledig scherm
Jennifer Faber © Marlies Wessels

RTL-weervrouw Jennifer Faber stopt wegens nieuwe liefde in Nieuw-Zeeland

updateMeteorologe Jennifer Faber (37) stopt vandaag na vier jaar als RTL-weervrouw, omdat ze naar haar nieuwe man in Nieuw-Zeeland emigreert. Volgens Faber, die ooit op sociale media viraal ging omdat ze per ongeluk 'fuck' zei tijdens een uitzending, gaat ze haar televisiewerk missen. 

Volledig scherm
Jennifer Faber © screenshot RTL

Jennifer Faber, zo vertelt ze in een ellenlang interview met haar werkgever, vindt haar verhuizing naar het verre land spannend maar staat voor de volle honderd procent achter die grote stap. Haar man Frank, met wie ze dit jaar in Nederland trouwde, woont al in Nieuw-Zeeland. ,,Ik durf in het diepe te springen'', aldus de vertrekkende weervrouw. Vorig jaar strandde na twaalf jaar haar relatie met haar toenmalige levenspartner. 

Knuffel

Faber en haar inmiddels ex kregen in januari van dit jaar de sleutel van hun nieuwe huis en zetten het meteen weer in de verkoop. ,,We leefden een paar maanden samen in ons oude huurhuis als exen. Dat was ongemakkelijk.'' Vervolgens besloot ze contact te zoeken met een jeugdvriend die toen al in Nieuw-Zeeland woonde. ,,Ik stuurde hem een berichtje of hij nog tips had. Vanaf dat moment raakten we aan de praat.'' Het kersverse, nog niet officiële stel, plande daarna vakanties om elkaar weer beter te leren kennen. ,,En we raakten niet uitgepraat.'' Vervolgens sloeg de vonk in april over. ,,Mijn hart bonkte in mijn keel. Die eerste kus, die eerste knuffel... We wisten allebei: dit zit goed.''

​In Nieuw-Zeeland laat ze haar weersvoorspellingen achter zich. Ze wil  er voor de klas gaan staan. Faber heeft, zo herhaalt ze nog maar eens, veel zin in haar nieuwe bestaan. ,,Ik heb me nog nooit zo zeker gevoeld. Frank en ik hebben er achttien jaar over gedaan om erachter te komen dat we voor elkaar zijn gemaakt. Waarom dan nog langer wachten?"

Faber is de tweede weervrouw in korte tijd die RTL verlaat. Eerder nam Helga van Leur na twintig jaar afscheid van de zender om meer tijd te gaan besteden aan onderzoek naar klimaatveranderingen.