Volledig scherm
Bart Nolles en Simon Zijlemans © RTL

RTL werkt aan opvolger Voetbal Inside

RTL werkt achter de schermen aan een opvolger van de voetbaltalkshow Voetbal Inside . De zender neemt morgen twee proefafleveringen op van een nieuw sportpraatprogramma in een studio met gasten en publiek. Dat bevestigt RTL aan deze site.

Jarenlang was Voetbal Inside op RTL 7 een van de grote blikvangers met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen in de hoofdrollen. Het trio werd afgelopen zomer ingelijfd door het Talpa van John de Mol, waar ze een contract tekenden voor vier jaar. Het programma ging door als Veronica Inside en hield dus de initialen (VI). RTL kampte met een gat, maar denkt nu aan een doorstart.

Hoe het nieuwe programma eruit gaat zien en gaat heten, is nog de vraag. De verwachting is dat het in een kroegachtige setting wordt gehouden met tafelgasten en publiek.  Als een van de pilots bevalt, wil RTL 7 in het nieuwe kalenderjaar (2019) aan de slag. Ook de presentatoren zijn nog niet bekend, maar de namen van Bart Nolles en Simon Zijlemans worden genoemd. Laatstgenoemde tekende afgelopen zomer een contract bij RTL om de Europa League te presenteren en zich in te zetten voor Voetbal Inside dat verder ging als een online platform. De site kent een groot aantal bezoekers, en een populair Twitteraccount, met bijna 140.000 volgers. 

Het medialandschap van sportpraatprogramma zit behoorlijk vol met onder meer Studio Voetbal (NOS), Veronica Inside (Veronica), De Tafel van Kees en Natafelen met Kees (Foxsports), Peptalk en Rondo (Ziggo Sport).

Wilfred Genee liet eerder weten zich te verbazen over de naam Voetbal Inside die RTL gebruikt voor de Europa League en het online platform. ,,Een beetje apart, maar het is hun goed recht. We zijn daar ooit begonnen, ik hoop niet dat het straks tot te veel verwarring gaat leiden. Voetbal Inside en Veronica Inside lijken erg op elkaar.”