Volledig scherm
© ANP

RTL XL stopt met optie vooruit kijken tv-programma's zoals Goede Tijden

RTL XL, het RTL-platform waar programma's van de commerciële omroep vooruit, op een later tijdstip of opnieuw kunnen worden bekeken, stopt eind deze maand met de mogelijkheid om tv-programma's zoals GTST vooruit te bekijken. Die optie wordt per 29 augustus overgeheveld naar het on demandplatform Videoland dat eveneens eigendom is van RTL. 

Om de RTL XL-abonnees tegemoet te komen biedt de omroep vanaf vandaag en tot 1 oktober aan dat ze hun account kosteloos kunnen uitbreiden met Videoland. ,,Favoriete tv-programma's kunnen dus nog steeds vooruit worden bekeken'', laat RTL weten. Een RTL XL-abonnement kost momenteel 3,99 euro per maand en de geopperde combinatie RTL XL-Videoland is tot tot december beschikbaar voor hetzelfde bedrag. Daarna gaan kijkers (die dan nog steeds RTL XL en Videoland hebben, red.) 6,99 euro betalen. Een Videoland-abonnement kost maandelijks 8,99 euro. 

Een reden voor de wijziging heeft RTL niet gegeven. RTL XL blijft nog wel de opties 'kijken op een later moment' en 'terugkijken' houden. RTL XL bevat de televisieprogramma's die worden uitgezonden door RTL 4, 5, 7 en 8. De website of app bevatten in principe alleen eigen producties. Daarnaast worden soms gekochte programma's tijdelijk beschikbaar gesteld.  De streamingdienst Videoland is een soort Nederlandse Netflix voor series en films uit binnen- en buitenland. Op dat gebied is het de grootste aanbieder van ons land.

Gaat RTL XL helemaal verdwijnen? Volgens RTL niet. ,,Fragmenten en programma’s kun je blijven kijken met reclame op RTL XL. Alleen RTL XL Premium gaat naar Videoland. Afleveringen vooruitkijken doe je dus daar'', aldus de omroep. 

  1. Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interactief survivalprogramma

    Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interac­tief survival­pro­gram­ma

    Streamingdienst Netflix komt met acht afleveringen van een survivalprogramma waarin kijkers op interactieve wijze zelf het verloop van hun barre tocht door de wildernis kunnen bepalen. Het gaat om de reeks You vs. Wild van de Britse avonturier en bergbeklimmer Bear Grylls (44). Hij legt alle moeilijke beslissingen letterlijk in de handen van kijkers zoals ‘blijven stilstaan’ of ‘rennen’ en ‘voorzichtig kruipen’ of juist ‘rechtop lopen’.