Volledig scherm
Lieke van Lexmond gaat de Nederlands-Vlaamse tv-show De Battle presenteren. © ANP Kippa

RTL zet Lieke van Lexmond op De Battle

Lieke van Lexmond gaat de Nederlands-Vlaamse tv-show De Battle presenteren. Ze krijgt daarbij hulp van haar Belgische collega Peter Van de Veire, zo heeft RTL vandaag bekendgemaakt. Katja Schuurman en Najib Amhali nemen het in de vierdelige reeks op tegen het Vlaamse team, Gert Verhulst en James Cooke.

De BN’ers en BV’ers moeten verschillende stunts en opdrachten doen, zoals met een graafmachine een ei in een eierdopje leggen, 200 Chinese woorden leren én correct uitspreken zodat een Chinees sprekend persoon begrijpt wat er wordt gezegd of de zwaartekracht tarten in een koorddans-act. Lieke van Lexmond vond het ‘ontzettend leuk’ om de vier samen met Peter te begeleiden. ,,Je kunt niet anders dan echt fanatiek worden als je de spanning in de studio voelt. En bijzonder om een samenwerking met België te hebben, we zijn aan elkaar gewaagd en het werd een ware Battle.”

Katja en Najib zijn er niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen. ,,Ik heb mijn angsten overwonnen en ook heel wat blessures opgedaan en spierpijn gehad op plekken waar ik niet eens wist dat ik spieren had”, zegt de presentatrice/actrice. Najib vult aan: ,,De Battle heeft mij bloed, zweet, tranen, pijn en gekneusde ribben opgeleverd.”

Gert, in Nederland vooral bekend van Samson & Gert, maakt in Vlaanderen al enkele jaren een succesvolle talkshow met James Cooke: Gert Late Night.

Volledig scherm
Najib, Katja, Gert en James © RTL