Romy zong My Immortal in The Voice Kids.
Volledig scherm
Romy zong My Immortal in The Voice Kids. © RTL

Ruim 1,2 miljoen kijkers zien talentvolle zusjes schitteren in The Voice Kids

VideoMeer dan 1,2 miljoen kijkers schakelden gisteren hun tv in voor de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van The Voice Kids. Daarin waren onder meer de twee muzikale zusjes Sarah en Romy te zien. Beide dames bliezen de juryleden omver met hun auditie. Het programma staat op de vierde plek in de top 25 van best bekeken programma's, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het stikte gisteravond weer van de jonge talenten in een gloednieuwe aflevering van The Voice Kids. De zusjes Sarah en Romy, die als laatste twee kandidaten te zien waren, deden het publiek en de coaches versteld staan met hun optredens. De 13-jarige Sarah trapte af met het nummer Hello van Lionel Richie en wist binnen een mum van tijd de vier rode stoelen om te laten draaien. Het commentaar van de coaches was lovend. ,,Wat een mooie stem heb jij zeg, jeetje mina”, reageerde Anouk. Sarah liet uiteindelijk haar keuze vallen op Sanne Hans, die dit seizoen haar debuut maakt als coach in The Voice Kids.

Ook voor Sarah’s één jaar oudere zus Romy, die een aantal jaar geleden ook te zien was in het zangprogramma, regende het complimenten na haar auditie. Zij vertolkte het lied My Immortal van Evanescence en kreeg het ook voor elkaar om vier coaches op de rode knop te laten drukken. ,,Romy, dit was niet normaal gewoon. Je was zo goed beheerst, gecontroleerd”, begon Marco Borsato. ,,Je hebt goed en goed, maar dit was niet normaal.” De 14-jarige brunette besloot in zee te gaan met rockchick Anouk.

Scoren

De eerste aflevering van The Voice Kids mag dan een vierde plek noteren in de lijst van best bekeken programma's van gisteravond, toch lijkt RTL steeds minder publiek te trekken. Keken er vorig jaar nog 1,7 miljoen mensen naar de eerste show van het seizoen, gisteren waren dat er 1,2 miljoen. De finale van The Voice of Holland bereikte vorige week ook een dieptepunt: daar stemden voor het eerst in de geschiedenis ‘slechts’1,8 miljoen kijkers op af. De voorgaande jaren schakelden minimaal 2 miljoen nieuwsgierigen hun tv in voor de finale.

Andere programma's die het gisteravond goed deden waren Flikken Maastricht (1.383.000 kijkers) en Erica op Reis (935.000). De grote winnaar van de avond is het Achtuurjournaal. Daar keken 2.150.000 mensen naar. Wendy van Dijks nieuwe programma Wie het laatst lacht boeide 691.000 mensen. De comeback van Henny Huisman in Waar is dat feestje? trok 471.000 belangstellenden.