Arjen Lubach.
Volledig scherm
Arjen Lubach. © ANP Kippa

Ruim 1,2 miljoen mensen zien terugkeer Zondag met Lubach

Arjen Lubach heeft het elfde seizoen van Zondag met Lubach voortvarend afgetrapt. Naar de eerste aflevering keken 1,2 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is zijn op een na beste seizoensstart ooit.

Alleen het tiende seizoen, dat in oktober van start ging, werd nog beter bekeken, met 1,3 miljoen kijkers. Het algemeen kijkcijferrecord werd in december neergezet toen meer dan 1,4 miljoen mensen naar Lubachs show keken.

Op Twitter was Zondag met Lubach enige tijd trending topic. In de smaak bij de kijker viel onder meer een item over het kapitalisme. Lubach sprak ook met iemand die een van de vier Marokkanen in de trein uit de beruchte tweet van Thierry Baudet had kúnnen zijn

NPO 1 was zondag op primetime de best bekeken zender dankzij de WK Afstanden. Ruim 1,7 miljoen kijkers zagen hoe schaatsster Ireen Wüst in Salt Lake City voor de vijfde keer goud veroverde op de 1500 meter.

RTL 4 was met Holland-België goed voor 714.000 kijkers en aansluitend keken 571.000 mensen naar Meisje van Plezier. Voor Wegmisbruikers en Noodcentrale op SBS6 zaten respectievelijk 553.000 en 454.000 mensen voor de buis.

Arjen Lubach blijft voor Angela de Jong een van haar favorieten.