Volledig scherm
Waylon in tranen © RTL4

Ruim 1,7 miljoen mensen zien Waylon huilen om 16-jarige zoon

Maar liefst 1.781.000 hebben gisteravond gezien hoe Waylon zijn tranen niet kon bedwingen na het emotionele optreden van de 22-jarige Iris Noëlle Lengkeek in The Voice of Holland. De zanger werd zelfs zo geraakt, dat hij besloot zijn zoon Dylan een bericht te sturen en te zeggen hoeveel hij van hem houdt.

Het nummer waarmee Iris haar auditie aftrapte, staat symbool voor de moeizame band die ze met haar vader heeft. Haar ouders zijn gescheiden, maar de relatie met haar vader is er niet beter op geworden. Sterker, de 22-jarige Iris heeft hem al een jaar niet gezien. Daarom besloot ze het nummer Piece by piece van Kelly Clarkson te zingen.

Waylon, zichtbaar ontdaan na Iris’ auditie, deed emotioneel zijn verhaal. De zanger werd in 2002 vader van Dylan, maar door zijn drugsverslaving zag hij zijn inmiddels 16-jarige zoon niet. Sinds een jaar hebben de twee weer contact. ,,Ja, Iris, ik ga heel eerlijk zijn. Waar jij net over zong, is een beetje de situatie waar ik in zat met mijn zoon”, vertelde hij. ,,De taak die je hebt als je daar staat, is om mensen te inspireren. Ik ga hem zo meteen een sms’je sturen en zeggen dat ik heel veel van hem houd.’’

Ook de andere juryleden waren onder de indruk van Iris’ auditie. Uiteindelijk liet de jonge zangeres haar keuze op Anouk vallen. Na afloop barstte ze in tranen uit. ,,Dromen komen soms echt uit!", snikte ze.

President

Niet alleen The Voice of Holland had een goede avond. Twan Huys scoorde met zijn RTL Late Night maar liefst 757.000 kijkers. Dat komt hoogstwaarschijnlijk door de lead-in van de talentenjacht. Het gesprek met premier Rutte trok 878.000 nieuwsgierigen. 

Top 5
1. Achtuurjournaal 1.904.000
2. The Voice of Holland 1.781.000
3. De Wereld Draait Door 1.178.000
4. 2 voor 12 1.138.000
5. Zesuurjournaal 1.104.000

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.