Volledig scherm
De selfie van Marc van der Linden © Instagram

Ruim 110 kilo afgevallen Marc: Ik kan weer iets wat lijkt op spieren zien

De extreem veel afgevallen koningshuisdeskundige Marc van der Linden (48) heeft gisterenavond op een selfie die hij kort voor het slapen gaan maakte, voor het eerst sinds jaren weer 'iets wat lijkt op spieren' bij zichzelf ontdekt. ,,Eindelijk is te zien waaraan ik zo hard heb gewerkt'', aldus de ruim 100 kilo lichtere royalty-expert.

Bij de foto die hij op Instagram zette schrijft Van der Linden - die van 205 naar momenteel onder de 95 kilo ging - dat hij twijfelde de selfie te delen. Desondanks besloot hij het kiekje - waarop zijn volgers reageren met reacties als 'respect', 'knap' en 'je ziet er goed uit' - toch te plaatsen. ,,Ik heb me de pleuris gewerkt aan afvallen, trainen en een nieuwe levensstijl. Ik ben nog lang niet ‘klaar’ maar wel goed bezig. En ineens maakte in een foto waarvan ik dacht: daar is eindelijk op te zien waaraan ik zo hard heb gewerkt. Iets van spieren, veel te veel haar maar ook: stralende ogen en een tevreden lach'', aldus Van der Linden die stelt dat 'al het werk het waard is'. 

Hij laat vandaag aan deze site weten dat de door hem gedeelde selfie 'een hele gunstige foto' is. ,,Ik ben blij met het resultaat, maar nog absoluut niet klaar, als ik dat überhaupt ooit zal zijn. Ik ben nu wel ‘slanker’ dan ik ooit als volwassene ben geweest'', aldus Van der Linden die onlangs opmerkte dat het 'een godswonder' is dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima hem nog steeds herkennen. Hij werkt, zo benadrukt hij, aan een boek waar zijn hele verhaal in zal staan. Wanneer dat verschijnt is nog niet bekend.

De presentator heeft altijd gezwegen over zijn succesvolle afvalmethode. ,,Als je gewicht wilt verliezen, moet je zelf de weg vinden", zei hij daar vorig jaar over. Wel wilde hij destijds kwijt dat hij bokst in de sportschool en 's ochtends vroeg in het zwembad te vinden is. Uit de hashtags #dietforlife en #dietforever die hij regelmatig gebruikt zou kunnen worden afgeleid dat hij zich de rest van zijn leven aan een dieet moet houden. 

Dieet

Een gastric bypass (maagverkleining) heeft hij niet ondergaan, verzekert hij. ,,Ik word doodmoe van mensen die maar roepen dat ik dat wel heb gedaan en dat ik me daarvoor zou schamen. Een gastric bypass is niks om je voor te schamen, de mensen die dat doen verdienen alle respect. Alleen: ik heb het niet gedaan. Mijn enige en beste advies voor alle mensen die veel willen afvallen: vind iets wat bij je past. Afvallen is maatwerk. Ik heb geen wonderdieet gevolgd en ook niet één geheim. Ik heb door goed naar mijn situatie te kijken en heel veel te veranderen mijn resultaat behaald.''

Aan Viva vertelde hij begin 2016 over zijn afvalrace: ,,Ik ben er blij mee, niet zozeer trots op. Ik ben als dik persoon nooit ongelukkig geweest. Ik weet niet of slank zijn me nog gelukkiger gaat maken. Ik wil wel nog meer afvallen, ik ben nog steeds dik. Ik heb overigens geen streefgewicht, ik wil geen gevangene van dat soort cijfers worden. Maar ik voel me momenteel energieker dan ooit en dat motiveert me om door te gaan.'' 

Volledig scherm
Links: een paar maanden geleden en rechts voor de afvalrace. © ANP (motage)
  1. Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-cover in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-co­ver in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    De extravagante Amerikaanse actrice-zangeres Miley Cyrus heeft gisteravond op een festival in Las Vegas vriend en vijand verbaasd door een wel heel verrassende cover uit de hoge hoed te toveren. De goedlachse Hollywoodster koos op het jaarlijkse iHeartRadio Music Festival voor een nummer van Pink Floyd en deed dat helemaal niet onverdienstelijk, stellen critici. ,,Mijn respect voor Miley is gestegen.”