Volledig scherm
Defqon.1 © Michel van Bergen

Ruim 78.000 unieke bezoekers voor Hardstyle-festival Defqon.1

De 17e editie van Defqon.1 Weekend Festival 2019 heeft alle verwachtingen van de organisatie overtroffen. Het grootste dance-evenement van Nederland vond afgelopen weekend plaats en was met 78.000 unieke bezoekers uit maar liefst 110 verschillende landen de drukst bezochte editie in de geschiedenis van het festival.

Afgelopen weekend was Biddinghuizen weer het toneel van het jaarlijks terugkerende dance-evenement Defqon.1 Weekend Festival. Met meer dan 340 acts, het populaire high-energy uur Power Hour waar een stuntshow van The Flying Bulls van Red Bull plaatsvond, én de befaamde Endshow waar een recordhoeveelheid vuurwerk de lucht is ingegaan, kijkt Q-dance terug op een zeer succesvolle editie. ,,Ieder jaar proberen we onszelf te overtreffen en bezoekers iets te bieden waar ze veel herinneringen aan overhouden. Als we terugkijken op alles wat er dit weekend heeft plaatsgevonden, dan denk ik dat het ons wederom is gelukt”, aldus Jonas Schmidt, creative director bij Q-dance.

Niet alleen de bezoekers genoten van een feestweekend. Het festival trok wereldwijd zoveel interesse, dat veel fans ook online massaal meekeken. Net als vorig jaar was het evenement gedurende het hele weekend gratis live te volgen via de freemium livestream op q-dance.com en het officiële YouTube-kanaal van Q-dance. Binnen 52 uur registreerde Q-dance ruim 5,5 miljoen kijksessies voor alle livestreams op alle platformen. Hiermee is het kijkersrecord van vorig jaar weer verbroken.