Paul Verhoeven, op het filmfestival in Cannes gefklankeerd door Benedetta-hoofdrolspeelsters Virginie Efira en Daphne Patakia. De film is vanaf oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.
Volledig scherm
Paul Verhoeven, op het filmfestival in Cannes gefklankeerd door Benedetta-hoofdrolspeelsters Virginie Efira en Daphne Patakia. De film is vanaf oktober te zien in de Nederlandse bioscopen. © EPA

Rusland verbiedt lesbische nonnen-film Paul Verhoeven om controversiële scène

Rusland heeft de nieuwe Paul Verhoeven-film Benedetta verboden. De film, die vanaf 7 oktober in de Russische bioscopen zou draaien, heeft geen distributievergunning van het ministerie van cultuur gekregen, zo meldde het Russische staatsagentschap Tass zaterdag.

 1. Paul Verhoeven neemt het met lesbische nonnenfilm op tegen preutsheid: Op Scheveningen zont niemand meer topless
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Paul Verhoeven neemt het met lesbische nonnenfilm op tegen preutsheid: Op Schevenin­gen zont niemand meer topless

  Paul Verhoeven krijgt ouderwets de wind van voren tijdens het filmfestival van Cannes waar hij eindelijk zijn langverwachte lesbische nonnenepos Benedetta aan de wereld liet zien. De regisseur, nooit vreemd van wat controverse, bijt van zich af. Of er sprake is van een nieuw soort preutsheid? ,,Het is belachelijk. Alsof het menselijk lichaam een groot geheim is.”