Fotomontage AD
Volledig scherm
Fotomontage AD © ANP/Getty

Rutte vroeg Halina naast hem te zitten bij Correspondents' Dinner

Premier Mark Rutte heeft aan Halina Reijn gevraagd of zij naast hem wil zitten bij het Correspondents' Dinner aankomende woensdag. Dat gaf Halina blozend toe aan Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door.

Quote

Jij zegde af. Want Rutte wilde graag dat jij naast hem kwam zitten

Matthijs van Nieuwkerk

Met Halina tegenover hem zittend, stak Matthijs meteen van wal en confronteerde de actrice met het feit dat zij het aanbod om aan tafel van zijn televisieprogramma te zitten, afsloeg. ,,We hadden jou uitgenodigd voor onze tafel van De Wereld Draait Door, net zoals Marc-Marie Huijbrechts en nog een paar, en jij zegde af. Want Rutte wilde graag dat jij naast hem kwam zitten.''

Lachend en met een flinke blos op haar wangen geeft Halina toe dat zij te horen heeft gekregen dat de premier het op prijs zou stellen als zij bij het diner naast hem zit. ,,Het is heel opmerkelijk, maar ik weet niet, ik voelde me wel een beetje verplicht.'' De actrice heeft Rutte nog nooit ontmoet.

Een woordvoerder van Rutte laat weten dat Halina niet de enige is die aanschuift aan zijn tafel. Alle deelnemers aan het programma Collegetour, zoals Chantal Janzen, zullen aanschuiven. Halina is de enige vrijgezelle dame van de groep.

Diner
De premier zal de avond, speciaal voor Nederlandse pers, openen. Hij zal, naar Amerikaans model, eerst een zo grappig mogelijke speech geven en wordt daarna op de hak genomen door cabaretier Dolf Jansen. Twan Huys, de presentator van Collegetour, is de initiatiefnemer van het diner.