Volledig scherm
Ruud Gullit. © Wu Hong

Ruud Gullit wint kort geding tegen Italiaanse ex-vrouw

Ruud Gullit (54) is gisteren door de rechtbank in het gelijk gesteld: de voormalig voetballer mag zijn Amsterdamse huis verkopen. Dat meldt Shownieuws.

Cristina Pensa, de Italiaanse ex-vrouw van Ruud Gullit, liet in september beslag leggen op verschillende panden in Amsterdam. Gullit was daardoor niet in staat om een van zijn woningen te verkopen. Hij spande een kort geding aan, omdat hij het huis per 1 mei van de hand kon doen. Hij eiste daarom dat de beslaglegging voor die datum zou worden opgeheven.

Ook de belastingaangiften, bankafschriften en alle huurovereenkomsten van de kinderen moet Pensa voortaan met Gullit delen.

Dinsdag trok Pensa het hoger beroep van een verzoek tot faillietverklaring in. ,,Naar de redenen kan de heer Gullit slechts gissen. Hij is blij dat het van de baan is, maar betreurt de commotie en de aandacht die dit heeft gegenereerd'', luidde de verklaring namens Gullit aan Shownieuws

Alimentatie

Gullit en Pensa ruziën al jaren over geld. Het stel scheidde in 1997. De Italiaanse ontvangt sinds 2013 minder alimentatie dan is afgesproken voor de kinderen die ze met Ruud kreeg: Quincy en Cheyenne. Ze wilde dit opeisen via de beslaglegging.

Glenn Haulussy, de advocaat van Pensa, liet eerder aan deze krant weten dat zijn cliënt 7.800 euro behoort te ontvangen. Het maandelijkse bedrag is nu 1.500 euro. ,,Het gaat om een executoriale beslaglegging op verschillende huizen van Gullit. We schrijven ook het KNVB Spelersfonds en verschillende producers aan, zoals Endemol en Sport 1", liet hij toen weten.