Volledig scherm
Saïda Maggé. © Mark Vos

Saïda Maggé vervangt Joost Karhof bij Nieuwsuur

Saïda Maggé wordt de nieuwe invalpresentator van Nieuwsuur. Ze volgt Joost Karhof op, die eind vorig jaar onverwacht overleed. Maggé begint in mei.

Maggé (31) is bekend als presentatrice van de rubriek De Bus, te horen in het NPO Radio 1-programma Nieuws en CO (een rol die ze overigens zal blijven vervullen). Daarvoor was ze lange tijd werkzaam bij de lokale Amsterdamse zender AT5, als nieuwslezer en talkshowhost.

Quote

Dit is een droom die uitkomt

Saïda Maggé

,,Met Saïda halen we een jong en groot presentatietalent binnen'', zegt Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje: ,,Ze is een uitstekende journaliste, kan goed interviewen en heeft bij AT5 al veel tv-kilometers gemaakt.''

Maggé zelf is erg blij met haar nieuwe rol: ,,Ik ben eind 2017 van AT5 naar de NTR overgestapt om veel te kunnen interviewen, in eerste instantie op de radio bij
Nieuws en Co. Dat ik dat nu kan combineren met de invalrol van presentator bij Nieuwsuur is een droom die uitkomt.''

Volledig scherm
Joost Karhof overleed op tweede kerstdag vorig jaar. © ANP Kippa

Joost Karhof overleed december vorig jaar onverwacht op 48-jarige leeftijd. Op tweede kerstdag werd hij thuis onwel, in de ambulance liet hij het leven.

Nieuwsuur is intussen ook bezig met de vervanging van vaste anchor Twan Huys, die overstapt naar RTL waar hij RTL Late Night gaat presenteren. Nieuwsuur hoopt na de zomer het presentatieteam weer volledig bezet te hebben.