Volledig scherm
Serhat uit San Marino © Getty Images

San Marino grote verrassing bij Songfestivalfinalisten

De overlevers van de eerste halve finale van het Songfestival zijn bekend. Naar de finale op zaterdag gaan: Griekenland, Wit-Rusland, Servië, Cyprus, Estland, Tsjechië, Australië, IJsland en Slovenië. Grote verrassing was San Marino. Zanger Serhat, de oudste deelnemer van dit jaar, stond vooraf nagenoeg onderaan bij de bookmakers met zijn Say Na Na Na.

Het tiental neemt het zaterdag in de eindstrijd op tegen de tien landen die zich donderdag kwalificeren vanuit de tweede halve finale. Daarbij is normaal gesproken ook Duncan Laurence voor Nederland. Hij staat met Arcade ook na vanavond nog op 1 bij de internationale wedkantoren.

Voor de finale zijn de zogeheten ‘grote vijf’ al geplaatst. Dit zijn Duitsland, Italië, Spanje, Duitsland en Groot-Brittannië. Ook thuisland Israël staat in de finale.

België werd dinsdagavond uitgeschakeld. Zanger Eliot plaatste zich met zijn Wake Up niet bij de eerste 10. Ook vorig jaar ging het in de halve finale al mis voor België.

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.