Volledig scherm
Sander Lantinga. © Bruno

Sander Lantinga: Ik ben landverrader voor analyseren voetbalwedstrijd

Sander Lantinga (40) heeft vandaag laconiek gereageerd op de kritiek die hij kreeg nadat hij gisteravond aanschoof bij Veronica om over de Champions League te discussiëren. ,,Ik ben een landverrader en het is goed dat dat gezegd wordt. Het spijt me heel erg dat ik de arrogantie heb gehad om naast Ronald de Boer een avondje gezellig over voetbal te praten", luidde zijn sarcastische reactie.

Quote

Wie denk ik wel niet dat ik ben?

Sander Lantinga

De 538-dj kreeg gisteren een lading aan negatieve reacties over zich heen nadat hij aan tafel schoof bij Veronica om de wedstrijd tussen Barcelona en Juventus te analyseren. Veel kijkers konden het niet laten om hun kritiek te uiten en dat leverde een massa aan boze reacties op. ,,Niet dat ik nou echt te spreken was over Johnny Heitinga, maar come on @VeronicaTV Sander Lantinga, nemen jullie je kijkers in de zeik ofzo?'', reageerde iemand op Twitter.

Vanochtend blikte Lantinga er sportief en enigszins sarcastisch op terug. ,,Nouja, ik heb iets gedaan wat natuurlijk schandalig is. Wie denk ik wel niet dat ik ben? Het spijt me ook heel erg als ik mensen in diskrediet heb gebracht en het hele land misschien te kakken heb gezet. Ik heb namelijk als liefhebber van voetbal aangeschoven bij een voetbalprogramma'', sneerde hij in zijn radioprogramma De Coen en Sander Show.

Opmerkingen

Ook vanavond waren de reacties weer raak. Kijkers van de wedstrijd tussen Feyenoord en Manchester City maakten grappen over Lantinga's verschijning en vroegen zich af wanneer Lantinga zou aanschuiven om die wedstrijd te analyseren.