Volledig scherm
© Channel 4

Sandi Toksvig stopt na drie jaar met Great British Bake Off

The Great British Bake Off raakt een van de vaste gezichten kwijt. Sandi Toksvig heeft bekendgemaakt het bekende bakprogramma te verlaten.

Toksvig presenteerde het programma sinds het achtste seizoen samen met Noel Fielding. Daarvoor waren Sue Perkins en Mel Giedroy de presentatoren, maar zij stapten op toen de show van de BBC naar Channel 4 verhuisde. Jurylid Paul Hollywood bleef toen wel aan, in zijn team werd Mary Berry vervangen door Prue Leith.

,,Als mensen hun baan opzeggen, is dat vaak om meer tijd met hun familie door te brengen", aldus Toksvig in een verklaring donderdag. ,,Ik verlaat The Great British Bake Off juist om meer tijd door te brengen met ander werk."

De presentatrice gaat onder meer een programma maken over analfabetisme onder volwassenen.
Toksvig grapt in haar statement: ,,Zoals aan mijn heupen te zien is, is Bake Off een groot deel van mijn leven geweest. Mijn tijd met Prue, Paul en Noel was een van de leukste in mijn leven. Deze vriendschappen zullen blijven bestaan buiten de televisie om. Bake Off is een geweldig programma dat al heeft bewezen dat het een wisseling van presentatoren aankan. De reden daarvoor is natuurlijk dat de echte sterren van de show de bakkers zijn. Ik wens iedereen het allerbeste.’’