Sanne Wallis de Vries zichtbaar geërgerd door quiz in M

VideoMargriet van der Linden heeft een lastige uitzending achter de rug van M, de talkshow die sinds deze week op de plek van De Wereld Draait Door te zien is. Het slotgesprek met Sanne Wallis de Vries, over haar nieuwe zaterdagavondprogramma, zorgde voor zure blikken van de gast. Vooral de quiz over het nieuws viel niet in de smaak bij Wallis de Vries.

Vanaf het eerste moment ontregelde Sanne Wallis de Vries het gesprek met Margriet van der Linden. Toen de talkshowhost wilde weten hoe ze zich voorbereid had op haar nieuwe programma, was de cabaretière drukker bezig met het openen van de champagnefles. Ook wilde ze vooral van Van der Linden weten hoe het maken van een dagelijkse talkshow haar beviel.

Tot dan toe is de sfeer nog gemoedelijk tussen de twee. Wallis de Vries refereert aan het feit dat Van der Linden geen alcohol meer drinkt en die trekt op haar beurt een zuur gezicht bij de alcoholvrije bubbels. Toch wordt de M-presentatrice nog even streng, omdat ze echt een antwoord wil op haar vraag over de voorbereiding van Wallis de Vries.

Pas echt ongemakkelijk wordt het wanneer Van der Linden aan haar gast vraagt of ze aan een nieuwsquiz mee wil doen. Dat blijkt niet zo te zijn. De redactie van M had echter een quiz voorbereid, waarbij Wallis de Vries reacties krijgt te zien en waarop zij moet kiezen bij welk nieuwsbericht die horen. Op de vraag of ze mee wil doen, antwoordt de comédienne al enigszins geërgerd: ,,Ik zeg nu maar ja, maar dit is volkomen onverwachts."

Social media

Als Wallis de Vries de eerste vraag fout beantwoordt, reageert ze: ,,Nou en?!" Van der Linden probeert de sfeer er nog in te houden. ,,Het is ook niet erg." Als ook de tweede vraag fout wordt beantwoord, zegt Van der Linden: ,,Nou, je zit er lekker in."

Dat zorgt voor een geïrriteerde blik bij Wallis de Vries, die haar schouders ophaalt. Ze legt uit waarom de quiz niks voor haar is. ,,Ik leer nou juist,  en dat probeer ik ook mee te geven in mijn zaterdagavondshow, dat je niet te veel op de social media moet af gaan als het om nieuws gaat. Deze quiz werkt voor mij andersom slecht."

Van der Linden besluit de quiz af te sluiten en merkt op. ,,Misschien pakt dat zaterdagavond dan wel weer goed voor je uit." Wallis de Vries zucht. Als Van der Linden haar wil bedanken, countert ze cynisch: ,,Nou, leuk was het."

Ook op Twitter wordt er druk gediscussieerd over het opmerkelijke gesprek tussen Van der Linden en Wallis de Vries:

Peter Baak on Twitter

Sanne Wallis de Vries laat bij #ditisM zien dat een gesprek soms niet zo lekker loopt

Susanne on Twitter

Sanne vond dat spelletje denk ik stom #ditism

Zo_Baan on Twitter

dat aanstellerig gedoe van Sanne Wallis de Vries.... wat een nitwit ! #ditisM

(((SanderDeWijs))) on Twitter

DITISM het lijkt net of Sanne zich heel erg gepiepeld voelt door MvdL's nieuwskwis en die was ook niet echt aardig tegen Sanne. MINPUNT, M!

Volledig scherm
Sanne Wallis de Vries. © NPO

poll

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

  • Lidl (19%)
  • AH (4%)
  • Jumbo (31%)
  • Plus (12%)
  • Calvé pindakaas (7%)
  • Heineken (3%)
  • Staatsloterij (16%)
  • Dierenbescherming (5%)
  • Nationaal Comité 4 en 5 mei (2%)
  • McDonald's (2%)
29311 stemmen