Volledig scherm
Sascha Visser. © BrunoPress

Sascha Visser nieuw gezicht van Ziggo Sport

Sascha Visser (28) speelde als jonge jongen in de jeugd van Sparta met voetballers als Kevin Strootman (AS Roma) en Nick Viergever (Ajax), maar besloot voor een tv-carrière te gaan. Nu combineert de 28-jarige Rotterdammer zijn twee passies. Hij gaat voor Ziggo Sport het programma Roundup presenteren, waarin hij de hoogtepunten van het Spaanse en Engelse voetbal aan elkaar praat.

Quote

Mijn vriendinne­tje ergert zich soms ook als ik op een dinsdag­avond naar Vitesse TV kan gaan zitten kijken

Sascha Visser

,,Ik heb natuurlijk een voetbalverleden", verklaart Visser zijn nieuwe klus. ,,Maar ik ben ook al vanaf mijn tiende op televisie. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in de studio, op het veld of in de klas. Op een gegeven moment moest ik kiezen tussen voetbal en televisie en heb ik voor televisie gekozen. Maar ik wist dat dit niet een definitief afscheid zou zijn."

Hij zat op dat moment in de A1 van Sparta, de volgende stap zou er een naar het tweede of eerste elftal zijn. Naast hem liepen jongens als Strootman en Viergever, nu gevierde profvoetballers. ,,Het was voor mij het jaar van de waarheid. Maar ik brak toen al snel mijn neus, scheurde mijn enkelband in en in mijn tweede wedstrijd kreeg ik ook nog een rode kaart. Al die toevalligheden leken mij een teken dat ik moest kiezen voor een tv-carrière."

Dus ging zijn droom van een leven als profvoetballer de ijskast in. Hij ging in de soap Onderweg naar Morgen spelen, maar hij bleef voetbalverslaafd. Visser is nu ook weer druk met de transferperiode. ,,Ik speur alle sites af om erachter te komen waar een speler naartoe gaat. Ik ben echt voetbalgek. Mijn vriendinnetje ergert zich soms ook als ik op een dinsdagavond naar Vitesse TV kan gaan zitten kijken."

Derby van Manchester

Quote

Ik zou heel dom zijn en geen voetbal­lief­heb­ber zijn als ik er niet aan zou denken om een keertje langs het veld te staan bij de derby van Manchester

Sascha Visser

Visser heeft ook altijd gedacht zodra er een kans zich voor zou doen om zijn passie voor voetbal te combineren met het presenteren, dat hij dit onmiddellijk wilde doen. ,,Het presenteren van dit programma wilde ik zo graag. Sterker nog het stond bovenaan mijn bucketlist."

De Rotterdamse presentator hoopt dat hij uiteindelijk nog meer kan gaan doen bij de sportzender. ,,Ze hebben het Engelse en Spaanse voetbal. Dat zijn wat mij betreft de mooiste competities ter wereld. In Engeland is bijna iedere week een topper. Ik zou heel dom zijn en geen voetballiefhebber zijn als ik er niet aan zou denken om een keertje langs het veld te staan bij de derby van Manchester."

Zijn werk bij Ziggo Sport betekent overigens niet het einde van zijn presentatieklussen voor Zapp. ,,Ik had van de week toevallig een gesprek over een nieuw programma, dus ik verbind me niet exclusief aan Ziggo."