Volledig scherm
© ANP XTRA

SBS 6 werkt aan terugkeer Man Bijt Hond

Man Bijt Hond, het televisieprogramma dat in 2015 door de NPO van de buis werd gehaald, keert terug op SBS 6. Tenminste, volgens een woordvoerster van de zender wordt momenteel gewerkt aan enkele proefopnames. 

Volgens bronnen is de kogel al door de kerk en bestaat de ambitie om de eerste aflevering komend najaar uit te zenden. Een groot deel van het oude team dat de human interest-titel jarenlang maakte voor omroep KRO-NCRV, zou zijn teruggevraagd.

De Nederlandse versie van Man Bijt Hond, van oorsprong een Vlaams tv-programma, ging in 1999 van start. Het richtte zich vooral op triviale, alledaagse – vaak regionale – nieuwtjes en ‘gewone’, onbekende mensen. Geliefde items waren De Babbelbox (‘Wanneer bereikte ú het kookpunt…?’), de sketches van Ons-kent-ons en rubrieken als Van Boerenhol naar Moddergat (‘waar we rond etenstijd bij willekeurige mensen aanschuiven om de dag door te nemen’).

Het programma gaf ook ruimte aan regelmatig terugkerende paradijsvogels als Rapper Sjors, De Veerkampjes en Tiny en Lau. Zij doken na het stoppen in 2015 nog vaak op in andere tv-titels en YouTube-filmpjes. Over de invulling van het (‘mogelijk’) nieuwe Man Bijt Hond, wil SBS 6 nog niets kwijt. 

De publieke omroep trok er de stekker uit vanwege een ‘te oud’ kijkerspubliek. De commerciële zender heeft daar blijkbaar geen boodschap aan. Onlangs werd bekend dat ook Lingo – om dezelfde reden door de NPO van de buis gehaald – bij SBS 6 terugkeert.