Volledig scherm
Een Boeing 737 van Transavia. © Shutterstock

SBS neemt de kijker mee achter de schermen in het vliegtuig

Je stapt in, propt jezelf in een stoeltje, gespt je riem dicht en wacht tot je weer uit mag stappen. Voor veel reizigers is vliegen niet meer dan normaal. In De SBS 6-realityserie Welkom aan Boord geeft een inkijkje achter de schermen van het verkeersvliegen.

Vliegtuigen en vliegvelden hebben altijd al grote een aantrekkingskracht  gehad. De panoramaterrassen van Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam-The Hague Airport staan niet voor niks vaak vol met nieuwsgierigen. Zowel volwassenen als kinderen kijken graag naar opstijgende en landende vliegtuigen. Maar wat er allemaal bij komt kijken, is bij velen onbekend, vermoeden ze bij SBS. 

In het nieuwe programma, te zien vanaf vrijdag 19 oktober om 20.30 uur, krijgt de kijker door de ogen van het personeel 'een openhartige en leerzame blik' achter de schermen van vliegtuigmaatschappij Transavia (een dochter van KLM) en de luchtvaartwereld. 

In de zesdelige serie worden verschillende medewerkers van de luchtvaartmaatschappij gevolgd, ieder met een andere functie. We zien onder anderen de populaire purser en ‘vliegende barbier’ Reinier, evenals vliegtuigmonteur Ben, die verantwoordelijk is voor de technische (veiligheid)inspecties van alle vertrekkende en arriverende vliegtuigen.