Volledig scherm
PREMIUM
Lenette van Dongen © Annemieke van der Togt

Schaamteloos geestige Lenette heeft té veel te vertellen om te stoppen

RecensieLenette van Dongen, Paradijskleier
Tournee t/m juni 2019

Ze is onlangs 60 geworden, de leeftijd waarop je volgens Lenette van Dongen de schone schijn niet meer behoeft op te houden.

En dus toont de cabaretière zonder gêne haar lillende armspieren en rollende vetschort: een mooi staaltje exhibitionisme, druipend van de zelfspot. Want hoezeer ze het thema van het ouder worden ook ernstig neemt, ze schatert steevast om zichzelf en haar medemens.

In Paradijskleier (verwijzend naar de mens die zijn eigen bestaan wenst te boetseren) balt ze al haar kwaliteiten samen in een twee uur durende voorstelling: interactie met het publiek (dat letterlijk op de banken staat bij een dreunende dancebeat), ontroerende liedjes die mooi contrasteren met haar uitgelaten, energieke podiumpresentatie en de vertelling die ze subtiel, dan weer heftig door haar twaalfde show weeft.

  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.