Volledig scherm
Rapper Boef © Brunopress

Schade voor Boef beperkt na uitspraken over vrouwen: vijftien nieuwe boekingen

UpdateDe schade die rapper Boef ondervindt na zijn uitlatingen over vrouwen valt mee. Na Paaspop cancelden ook festivals als Dauwpop en ParkCity Live optredens van de artiest, maar tegelijkertijd stroomden de voorbije dagen vijftien nieuwe boekingen binnen.

Daarnaast steeg zijn album Slaaptekort in de hitlijst van plek 23 naar 15. ,,Ik bied mijn excuses aan tegenover de organisaties van de festivals, omdat ik ze in zo'n moeilijke positie heb gebracht'', zegt de rapper tegen deze site. ,,En natuurlijk ook naar de fans, die hiervan de dupe zijn geworden. Ik hoop dat ik ze op de een of andere manier nog tegemoet kan komen.''

Boef wordt sinds zijn seksistische uitspraken op meer festivals in binnen- en buitenland geweerd. Boef noemde deze week op Snapchat drie vrouwen die hem een lift gaven 'kechs', Marokkaanse straattaal voor hoeren, waarna er een storm van kritiek ontstond. ,,Naast het beledigende karakter van de opmerkingen, passen ze ook helemaal niet bij ons festival'', aldus de organisatie van Dauwpop vandaag.

Afzeggingen

Eerder meldden de organisatie van Paaspop in Schijndel en festival Muze Misse in Oss al dat de rapper niet meer welkom is. De organisatie van het festival Indian Summer in Langedijk liet gisteren aan deze site weten zich van Boefs uitspraken te distantiëren, maar nog na te denken over het geplande optreden van de rapper.

Het optreden bij Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen gaat wel gewoon door. ,,We willen de actuele stand van zaken van popmuziek tonen. Daar hoort Boef gewoon bij'', zei festivalcoördinator Peter Sikkema van ESNS.

Uit een poll op AD.nl blijkt dat het merendeel van de bezoekers een boycot van de muziek van de rapper een goed idee vindt. 92 procent van de 58.524 lezers geven aan Boef niet langer te steunen.