Volledig scherm
© ANP

Schiffmacher mag nog niet naar huis

Henk Schiffmacher moet nog zeker tot zaterdag in het ziekenhuis blijven. De tattookoning werd vorige week maandag opgenomen met hartproblemen. Inmiddels zijn tien voorstellingen van zijn theatertournee geannuleerd.

Volgens een woordvoerder van de familie is de gezondheidstoestand van Henk nog vrijwel hetzelfde als vorige week. Daardoor blijft hij de komende dagen nog in het ziekenhuis.

Het is de bedoeling dat de bekende tatoeëerder de voorstellingen op een later moment inhaalt. Naast de geannuleerde shows staan er nog twintig gepland.
In de voorstelling blikt Henk terug op zijn leven: van ontmoetingen met de laatste koppensnellers in Borneo en een ontmoeting met zangeres Lady Gaga tot zijn belevenissen als tatoeëerder.

  1. Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt
    PREMIUM
    Angela kijkt tv

    Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt

    Na weer een weekend vol berichten en beelden van gele hesjes en geëtaleerde ontevredenheid was ik toe aan iets leuks. Iets opbeurends. Iets dat instant geluk én hoop brengt. Precies: een zelfgebakken taart. En laat het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt nou niet aftrappen met één, maar met 500 baksels van evenzoveel blije, opgewekte landgenoten die al jaren dromen van een eigen beige schort, oftewel een plekje in de baktent van André, Janny en Robèrt. Dus een paar uur in de rij staan kon er ook nog wel bij. Het ging zonder morren, zonder gescandeerde leuzen, zonder zelfs maar hier en daar een partytent te mollen of met een deegroller verhaal te halen bij een kritisch jurylid. Enige dat in een momentje van onoplettendheid sneuvelde was een pina colada-taart. Het beeld van urenlange keukenarbeid in puin op het chique gazon van landgoed Maarsbergen, zonder dat de jury er zelfs maar een blik op had kunnen werpen, was hartverscheurend. Maar de eigenaresse zelf bleef er verbluffend laconiek onder.