Volledig scherm
PREMIUM
Henk Schiffmacher tijdens zijn theatershow © nvt

Schiffmacher vertelt: een bizarre, hilarische reis door zijn leven

Pensioen of niet, Henk Schiffmacher blijft tatoeëren, lezingen geven, schilderen en schrijven. En hij staat nu ook in het theater. Op het podium neemt de Amsterdammer zijn publiek mee op een bizarre, hilarische reis door zijn leven.

Natúúrlijk gaat het ook over Anthony Kiedis. De leadzanger van de Red Hot Chili Peppers was nog een onbekend broekie toen hij bij Henk Schiffmacher aanklopte voor een tatoeage en samen met de overige bandleden bij de tatoeëerder thuis op de vloer sliep, omdat er geen geld was voor een hotelkamer. Schiffmacher en Kiedis ontwikkelden door de jaren heen een hechte vriendschap.

Schiffmacher tatoeëerde de bandleden, ontwierp de hoes voor het album Blood Sugar Sex Magik en verhaalt in de voorstelling over de jungletocht in Borneo met Kiedis in 1992, op zoek naar traditionele tatoeëerders. ,,Daar werd Anthony zo ziek dat hij met een helikopter opgehaald moest worden. Terug in Nederland hoorde ik op de radio dat hij was overleden. Gek genoeg heb ik hem toen opgebeld en ik kreeg ik hem gewoon aan de telefoon. Het was, zei hij later, het angstigste moment uit zijn hele leven.''