Volledig scherm
Schrijver Robert Vuijsje. © ANP

Schrijver Robert Vuijsje (Alleen maar nette mensen) met dood bedreigd

Een aantal boze luisteraars van de lokale Amsterdamse zender 'Radio Mart' hebben aangekondigd de schrijver Robert Vuijsje 'met vuurwapens op te wachten en dood te schieten' als hij vanavond in het radioprogramma verschijnt. Dat meldt AT5.

Vanmiddag werd bekend gemaakt dat de schrijver bij Radio Mart te gast zou zijn.  Een aantal zeer boze telefoontjes naar de studio in Amsterdam Zuidoost volgden. Na de uitzending escaleerde het voorval compleet en werd het radiostation opgebeld door luisteraars die Vuijsje letterlijk met de dood bedreigden.

Vuisje is de auteur van het boek Alleen Maar Nette mensen, waarvan de verfilming sinds 10 oktober in de bioscoop te zien is. Luisteraars meenden dat de film een verkeerd, stereotyperend en schadelijk beeld schetst van de Bijlmer en zijn bewoners.

Er is besloten het interview met de schrijver vanavond in ieder geval niet in de studio op te nemen. Programmamaker Guilly Koster wil de uitzending ondanks de bedreigingen toch door laten gaan. 'We hebben wel vaker heethoofden aan de lijn in de uitzending, maar dit is wel heel ernstig,' zo meent hij.  De maker overweegt nu uit te wijken naar Hilversum.

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (54%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
25126 stemmen