Volledig scherm
© ANP

Schrik zit er goed in bij medewerkers NPO na gijzeling

De schrik zit er bij de medewerkers van de NPO na de gijzeling goed in. Dat zegt Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO. In het gebouw van de NPO op het Mediapark in Hilversum heeft een 33-jarige man vanmorgen enige tijd een vrouwelijke medewerker van de NPO gegijzeld. Hij bedreigde haar met een mes.

,,We zijn dan ook bijzonder opgelucht dat de calamiteit achter de rug is en dat onze collega ongedeerd is. Voor nu gaat onze zorg en medeleven uit naar onze collega en de direct betrokkenen", zegt Rijxman.

,,Medewerkers die aanwezig waren, hebben vanmorgen direct gehandeld en mede daardoor kon er snel, met de zeer kordate hulp van de politie, een einde worden gemaakt aan de bedreiging." De NPO weet nog niet wat de beweegredenen van de dader zijn geweest. ,,We wachten het onderzoek van de politie af om erachter te komen wat hier exact heeft plaats gevonden."

De uitzendingen van radio en tv hebben geen hinder ondervonden.

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.