Volledig scherm
Johan Vlemmix en Patricia Paay © ANP

Schuldeiser Patricia Paay legt beslag op haar claims bij GeenStijl en Johan Vlemmix

VideoEen administratiekantoor uit Zuid-Holland dat zegt nog ruim 100.000 euro tegoed te hebben van Patricia Paay, heeft beslag laten leggen op geld van Johan Vlemmix. De Brabantse ondernemer/entertainer dreigt namelijk 15.000 euro schadevergoeding aan Paay te moeten betalen vanwege een rel rond sekspoppen. Het administratiekantoor legt nu vast beslag op dat geld van Vlemmix, uit vrees dat Paay het  straks anders niet aan het kantoor gaat overmaken. 

Daarmee heeft de slepende ruzie tussen mediapersoonlijkheid Patricia Paay en ondernemer Johan Vlemmix een bijzondere wending gekregen. De schulden die Paay heeft bij het betreffende administratiekantoor zijn waarschijnlijk de kosten die zij heeft gemaakt in haar juridische gevechten tegen GeenStijl vanwege het uitgelekte plasseksfilmpje en tegen Vlemmix vanwege zijn plannen om een sekspop van Paay uit te brengen. Het Zuid-Hollandse kantoor heeft ook beslag laten leggen op de 30.000 euro schadevergoeding die GeenStijl aan Paay moet betalen.

Paays juridisch adviseur J. H. Weermeijer, reageert lachend op het nieuws. ,,Dat Paay een schuld van een ton heeft, wordt door ons ernstig betwist”, zo laat hij weten. ,,Het is lang niet zeker dat zij zo veel schulden heeft bij dit kantoor. Het kan zomaar zijn dat de rechter aan het einde van de rit zegt: niet Paay, maar jullie moeten betalen.”

Nooit terugbetaald

Eindhovenaar Johan Vlemmix moet Paay een bedrag betalen dat kan oplopen tot 15.000 euro, omdat hij een Paay-sekspop op de markt wilde brengen. Hoeveel hij precies moet betalen, besluit de rechter in januari. Paay had overigens 30.000 euro geëist.

In stukken in handen van deze site, staat dat Patricia Paay een bedrag van 105.000 euro verschuldigd is aan een administratiekantoor, het Zuid-Hollandse bedrijf Osuro. De directeur van Osuro, een bekende van Paay, heeft de oud-zangeres vroeger juridisch bijgestaan en privé financieel ondersteund. Volgens hem heeft zij daar nooit voor betaald.

De directeur heeft nu een advocaat in de arm genomen. Die stuurde vrijdag met goedkeuring van de rechter een deurwaarder naar Vlemmix om alvast beslag te leggen op het geld dat hij aan Paay moet betalen.

Verrast

Johan Vlemmix kan de hele kwestie nog amper volgen en reageert overrompeld op het bezoekje van de deurwaarder. ,,Staat er om zeven uur ‘s ochtends opeens zo'n man aan de deur. Ik schrok mij helemaal wezenloos”, zegt de Eindhovenaar verbaasd aan de telefoon. 

,,Ik heb helemaal geen schulden dus ik vroeg vriendelijk wat die man kwam doen. Hij legde uit dat hij een deurwaarder was en dat hij conservatoir beslag kwam komen leggen op de vordering in de sekspoppenzaak. Bij mevrouw Paay valt kennelijk geen geld meer te halen, dus proberen ze het nu op deze manier.”

‘Ongeloofwaardig en ontwijkend’

De directeur van Osuro bevestigt de vordering en de schuld, maar wil verder geen toelichting geven. In de stukken staat dat zijn bedrijf diverse keren heeft geprobeerd om het geld terug te krijgen van Paay, maar die liet niets van zich horen.

,,Paay heeft steeds ongeloofwaardige, wisselende en ontwijkende verklaringen gegeven”, zo valt te lezen in de stukken. ,,Het verweer van Paay bestaat voor het overgrote merendeel uit blote betwistingen.” Advocatenkantoor Bureau Brandeis treedt op namens Osuro en bevestigt de gang van zaken. 

,,Wij hebben de deurwaarder gevraagd beslag te leggen op de vordering die Vlemmix heeft gekregen”, bevestigt een advocaat, die verder niets over de zaak kwijt wil.

Quote

Paay verklaart ongeloof­waar­dig, wisselend en ontwijkend

Advocatenbureau Bureau Brandeis

Voorbarig

Wat opvalt is dat Osuro ook beslag heeft gelegd op de schadevergoeding van 30.000 euro die GeenStijl aan Paay moet betalen door het plasseksfilmpje van de oud-zangeres te plaatsen. Het administratiekantoor maakt naar eigen zeggen ook aanspraak op een bedrag van 10.000 euro die Paay in 2015 al moest betalen. ,,Deze termijn is inmiddels ruimschoots verstreken en Osuro heeft nog geen betaling mogen ontvangen”, zo valt te lezen.

De huidige juridisch adviseur van Patricia Paay noemt de vordering van 100.000 euro veel te voorbarig en zegt de uitspraak van de rechter in januari af te wachten. ,,Pas dan kan deze vordering op waarde worden geschat. Laten we niet op de zaken vooruit lopen.”