Volledig scherm
Roy Donders © ANP Kippa

Schuldeisers jagen op Roy Donders: winkel heeft 1,3 ton schuld

Roy Donders laat met zijn failliet verklaarde kledingwinkel in Tilburg een schuld achter van 1,3 ton. In totaal zijn er tot dusver dertien schuldeisers, waarvan de bank de grootste is. 

De bank heeft een claim ingediend van bijna 65.000 euro onder andere vanwege een openstaande lening, staat in het eerste verslag van curator Fred Froger. Het is nog niet bekend of er ook een belastingschuld is.

De Tilburgse realityster vroeg begin december zelf het faillissement aan van zijn winkel Rojami's. In de media noemde hij de verhuizing van de winkel naar een duurder pand in het centrum van Tilburg en de veranderingen in de markt als belangrijkste oorzaken van het faillissement. Tegen de curator noemde Donders een aantal inbraken en diefstallen bovendien als reden.

Volgens het faillissementsverslag ging het vanaf 2016 bergafwaarts met de zaak van de huispakkenkoning. In dat jaar maakte zijn winkel al verlies. Uitzicht op verbetering was er niet. De curator schrijft in zijn verslag dat een deel van de resterende voorraad nog verkocht zal worden.

Bekijk hier de reacties op straat op het faillissement van de kledingwinkel:

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (54%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (46%)
5371 stemmen