Schwarzenegger heeft kind bij zijn huishoudster

Arnold Schwarzenegger heeft een buitenechtelijk kind bij zijn huishoudster. De voormalige gouverneur van Californië en zijn vrouw Maria Shriver zijn al uit elkaar. Nadat hij zijn misstap dit jaar toegaf aan zijn vrouw, besloot zij de echtelijke woning te verlaten.

Schwarzenegger vertelt in de LA Times dat het inmiddels meer dan tien jaar is geleden dat hij het kind verwerkte. De moeder van het kind werkte twintig jaar lang voor de familie. Ze ging in januari met pensioen. Over haar identiteit en leeftijd is niets bekendgemaakt.

'Nadat ik mijn gouverneurspost neerlegde, heb ik mijn vrouw ingelicht', laat de 63-jarige Schwarzenegger weten. 'Ik begrijp en ik  verdien de gevoelens van boosheid en teleurstelling van mijn vrienden en familie. Er zijn geen excuses voor en ik neem de volledige verantwoordelijkheid op me voor de pijn die ik heb veroorzaakt. Ik heb Maria, mijn kinderen en familie mijn excuses aangeboden. Het spijt me oprecht.'

Schwarzenegger heeft sinds de geboorte van het kind zijn financiële verantwoordelijkheden genomen. Dat zal hij ook blijven doen, zo laat een bron aan de krant weten. Onlangs  maakten Schwarzenegger en zijn vrouw in een gezamenlijke verklaring bekend te gaan scheiden. Het stel was maar liefst 25 jaar getrouwd. De media roken lont en gingen op zoek naar de werkelijke reden van de scheiding. (Redactie)