Volledig scherm
© YouTube

'Scooterdiefstal Rinus onzin, hij rijdt op een bakfiets'

De zwakbegaafde zanger Rinus Dijkstra (46) uit het Friese Drachten, bekend van de gigantische YouTube-hit Met Romana op de scooter, is volgens zijn manager Willem Spruijt niet het slachtoffer geworden van een brutale scooterdiefstal. Woensdag dook op Facebook het gerucht op dat zijn gemotoriseerde tweewieler gestolen zou zijn tijdens een evenement in het Noord-Hollandse Hoorn. Rinus zou ten einde raad zijn en alles op alles zetten om zijn trots terug te krijgen.

Volledig scherm
© ANP

,,Grote onzin'', benadrukt Rinus' woordvoerder. ,,Het is onmogelijk dat zijn scooter zou zijn gejat, want de zanger rijdt alweer ruim twee jaar op een fijne bakfiets. De scooter beviel hem bij nader inzien toch niet zo goed. Rinus en zijn vriendin, de eveneens geestelijk beperkte Debora, vinden een bakfiets bij nader inzien toch een veiliger vervoermiddel dan een scooter''. De bakfiets - Rinus trapt en stuurt, Debora zit in het bakje - stond 2 jaar geleden centraal in het lied Op de bakfiets naar Tirol. ,,Sindsdien rijden ze bijna dagelijks op dat ding. Hij gaat natuurlijk langzamer dan de scooter, maar dat vinden de twee totaal niet erg. Ze hebben nooit haast en hun werk in de sociale werkplaats is vlakbij''.

Onvoorspelbaar
Manager Willem Spruijt wordt platgebeld sinds de volgens hem 'geruchtmakende scooterroof'. ,,Ik heb nog heel even getwijfeld. Voor hetzelfde geld heeft Rinus - die af en toe een beetje onvoorspelbaar kan zijn - toch weer zo'n tweewieler gekocht. Maar hij heeft me verzekerd dat de bakfiets nog steeds de voorkeur heeft van hem en zijn verloofde sinds ruim 20 jaar: Debora''.  Zegsman Daniël van boekingskantoor Easybooking, dat de optredens van Rinus en Debora regelt, stelde woensdag dat 'je het met de zanger nooit helemaal zeker weet'. ,,Als we alle uitlatingen van Rinus zouden moeten checken zouden we vierentwintig uur per dag bezig zijn''. Ook hij benadrukt overigens dat Rinus momenteel geen scooter heeft.

Is dan misschien de bakfiets van zanger-houtbewerker Rinus gestolen, in plaats van zijn scooter? Willem Spruijt: ,,Nee, hij en Debora rijden nog gewoon vrolijk op die bakfiets rond''. Over het Facebook-bericht waarin werd gerept over de roof is hij duidelijk. ,,Het ging om een nep-account dat inmiddels is verwijderd. Dat gebeurt wel vaker. Er zijn mensen die het kennelijk geinig vinden om zich als Rinus en Debora uit te geven''.

Volg AD Show ook op Facebook.

Volledig scherm
© FB

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (62%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
12990 stemmen