Volledig scherm
© RTL

Series en films voortaan ook offline on-demand te kijken

Vanaf vandaag is het ook in Nederland mogelijk om films en series offline te kijken. Videoland, de video on-demand-dienst van RTL, biedt dit als eerste Nederlandse platform aan. Concurrent Netflix geeft aan deze ambitie ook te hebben, maar hoever de ontwikkeling daarvan is wil de voorlichter van de Amerikaanse videodienst nog niet zeggen.

Volledig scherm
© RTL

Het is een ergernis van veel gebruikers: je wilt een serie kijken op je tablet of telefoon, maar je hebt geen wifiverbinding. Hierdoor kost het veel data om toch te kijken, waardoor je abonnement er snel doorheen gaat.

De on-demand aanbieders willen hier verandering in brengen. Je kan voortaan de video vooraf eerst downloaden op een wifiverbinding en daarna zonder dat je data verbruikt kijken. Videoland is de eerste die dit offline kijken in Nederland aanbiedt.

Nederlands producten
Op dit moment zijn nog niet alle series en films van Videoland offline te bekijken. Voorlopig moeten kijkers het vooral met Nederlands producten van de RTL-dienst aangevuld met een flink aantal buitenlandse producten. Series als Nieuwe Tijden, Weemoedt, Zwarte Tulp en het nieuwe seizoen van Nieuwe Buren zijn te downloaden. Videoland streeft ernaar om zoveel mogelijk series en films uit binnen- en buitenland offline aan te gaan bieden. Dit gebeurt nu nog niet, omdat de rechten van buitenlandse producties nog niet in handen van RTL zijn.

Overigens moet je wel over een flinke geheugenkaart beschikken om series te kunnen downloaden. Een aflevering van 40 minuten is vaak ongeveer 800mb groot.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement