Volledig scherm
© AFP

Shakira cancelt Europese tour na bloeding in stembanden

Whenever, Wherever-zangeres Shakira heeft noodgedwongen de rest van haar geplande Europese tournee afgezegd. In een statement laat de zangeres weten dat ze vorige maand een bloeding in haar stembanden heeft gehad. Haar concert in de Ziggo Dome vanavond gaat ook niet door.

Een bloeding in de stembanden kan ontstaan door bijvoorbeeld kortdurend hard stemgebruik. In de stemplooi scheurt dan een bloedvaatje met als gevolg een slechte stem. Shakira blies vorige week al shows in Keulen, Parijs, Antwerpen en Amsterdam af vanwege haar stemproblemen. Tot dusver liet ze echter in het midden wat de oorzaak van de problemen was.

Nachtmerrie

Nu laat ze weten dat haar nachtmerrie nog lang niet voorbij is. ,,Op dit moment probeer ik er alles aan te doen om volledig te herstellen." Dat betekent dat de zangeres voorlopig niet in actie kan komen. Op doktersadvies moet ze enkele weken rust nemen. ,,In alle jaren dat ik zing, heb ik nog nooit zo'n situatie meegemaakt." 

Ze zegt dat het 'pijn' doet haar fans te moeten teleurstellen. ,,En ook voor mijn zestig man sterke team dat dag en nacht en tot het laatste moment heeft geholpen om de beste show van mijn carrière samen te stellen."

De tour moet in 2018 alsnog doorgaan. Data worden op een later moment bekendgemaakt. Tot 4 december zou ze nog 12 andere shows geven in onder meer Lissabon, Barcelona, Milaan en München. 

Gekochte kaarten voor de Ziggo Dome blijven geldig voor de vervangende datum.