Volledig scherm
Shakira verlaat het gerechtshof in Madrid. © AFP

Shakira in rechtszaal: Popliedje La Bicicleta niet gestolen

Shakira heeft voor de rechter in Madrid met kracht tegengesproken dat ze een nummer van een Cubaanse artiest heeft 'gestolen'. De Colombiaanse zangeres verklaarde volgens Madrileense media dat haar nummer La Bicicleta (De Fiets) niet in dezelfde stijl is en helemaal niets te maken heeft met Yo Te Quiero Tanto (Ik hou zo veel van je) van de Cubaan Liván Castellano Valdés.

,,Mijn liedje heeft ook helemaal niks met Cuba te maken, maar wel met Barranquilla (in Colombia)’’, aldus Shakira. De 42-jarige in Spanje wonende popster hief het lied in de rechtszaal aan, om de Colombiaanse muziekstijl vallenato voor het juridische voetlicht te brengen.

Castellano, met de artiestennaam Liván, stelt in de rechtszaak dat delen van 'De Fiets' kopieën zijn van zijn nummer dat uit 1997 stamt. Behalve Shakira (42) klaagt hij ook de Colombiaan Carlos Vives Restrepo (57) aan, met wie Shakira het nummer La Bicicleta in 2016 zong. Het nummer is inmiddels al 1,3 miljard keer aangeklikt op YouTube.

De popzangeres woont bij Barcelona en heeft nog meer problemen in rechtszalen. In juni komt een zaak voor waarin ze ervan wordt beschuldigd dat ze circa 14,5 miljoen euro aan belasting heeft ontdoken in de jaren 2012-2014.

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (54%)
  • Maan - Ik kom eraan (15%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (19%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
21121 stemmen