Simone Kleinsma treedt op tijdens het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam.
Volledig scherm
Simone Kleinsma treedt op tijdens het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. © ANP Kippa

Simone Kleinsma en Giovanca op 5 mei-concert

Het Metropole Orkest, Simone Kleinsma, Giovanca, Roel van Velzen, mezzosopraan Maria Fiselier, violiste Noa Wildschut en de cast van Soldaat van Oranje - De Musical treden op tijdens het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. 

In het jaar waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert sluiten zij Bevrijdingsdag 2020 feestelijk af, samen met Ambassadeur van de Vrijheid dj-trio Kris Kross Amsterdam, ISH Dance Collective en Junior Dance Company.

Elk jaar verzorgt een ander orkest het concert en treden solisten op. Ter gelegenheid van dit lustrumjaar vroeg het Nationaal Comité 4 en 5 mei een aantal solisten en gezelschappen van voorgaande jaren terug. Ook het Metropole Orkest viert dit jaar een jubileum: 75 jaar geleden werd het door onze regering in ballingschap opgericht om “het volk hoop en vertier te bieden.”

Het dj-trio Kris Kross Amsterdam is ook te zien op Bevrijdingsfestivals Flevoland, Den Haag en Haarlem. Ze vliegen met een helikopter het land door.

Het concert is zoals ieder jaar rechtstreeks te zien bij de NOS op NPO 1, om 20.30 uur.

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.