Volledig scherm
Het stel strijdens de première van The Sunshine Boys, in 2015 © Daniel Kroll

'Simone Kleinsma was niet op tijd om afscheid van Guus te nemen'

Simone Kleinsma (58) was niet bij haar grote liefde televisieregisseur Guus Verstraete op het moment dat hij overleed. De musicalster was te laat om afscheid te nemen van haar man, die na een operatie vrijdag een hartinfarct kreeg.

Volgens De Telegraaf overleed Guus in het Tergooi Ziekenhuis in Blaricum. Medici zouden Simone hebben laten weten dat het beter ging, toen het noodlot vrijdagochtend vroeg toesloeg. Guus was één van de 80 Nederlanders die dagelijks getroffen wordt door een hartinfarct.

Jarig
Guus, die in 1990 met Simone trouwde, zou volgende maand 70 jaar geworden zijn. Dat de voorbereidingen voor een groot feest in volle gang waren, geeft aan dat zijn overlijden totaal onverwacht kwam. ,,In totale verbijstering laat de familie weten dat Guus Verstraete vanochtend vroeg op 69-jarige leeftijd is overleden. Guus werd eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis vanwege hartproblemen. De familie vraagt hun privacy te respecteren'', aldus een woordvoerder van de familie vrijdag.

Guus regisseerde diverse films en tv-shows, de laatste vaak voor Joop van den Ende. Producties die hij voor zijn rekening namen waren onder meer (enkele series van) Bassie en Adriaan, Ik ben Joep Meloen (film met André van Duin), Wedden, Dat..?, de Surpriseshow, de Soundmixshow, Laat de Leeuw, en Ron's Honeymoon Quiz. De showbizzwereld is in shock om het overlijden. Zo liet Joop van den Ende weten 'diep, diep verdrietig' te zijn om het heengaan van zijn goede vriend.

 1. Empire-acteur Jussie Smollett na ‘verzonnen aanval’ op borgtocht vrij

  Empire-ac­teur Jussie Smollett na ‘verzonnen aanval’ op borgtocht vrij

  Onder massale belangstelling van de pers is de Amerikaanse acteur Jussie Smollett, die donderdag werd opgepakt nadat hij was aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte, later op de dag weer op vrije voeten gekomen. De rechter in Chicago besloot dat hij op borgtocht mocht worden vrijgelaten. De borgsom bedraagt 100.000 dollar (ruim 88.000 euro), melden Amerikaanse media. Smollett moet ook zijn paspoort inleveren.

poll

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

 • A Star is Born (15%)
 • Black Panther (8%)
 • Bohemian Rhapsody (56%)
 • BlacKkKlansman (3%)
 • Green Book (7%)
 • The Favourite (4%)
 • Roma (8%)
 • Vice (1%)
4146 stemmen