Volledig scherm
Het stel strijdens de première van The Sunshine Boys, in 2015 © Daniel Kroll

'Simone Kleinsma was niet op tijd om afscheid van Guus te nemen'

Simone Kleinsma (58) was niet bij haar grote liefde televisieregisseur Guus Verstraete op het moment dat hij overleed. De musicalster was te laat om afscheid te nemen van haar man, die na een operatie vrijdag een hartinfarct kreeg.

Volgens De Telegraaf overleed Guus in het Tergooi Ziekenhuis in Blaricum. Medici zouden Simone hebben laten weten dat het beter ging, toen het noodlot vrijdagochtend vroeg toesloeg. Guus was één van de 80 Nederlanders die dagelijks getroffen wordt door een hartinfarct.

Jarig
Guus, die in 1990 met Simone trouwde, zou volgende maand 70 jaar geworden zijn. Dat de voorbereidingen voor een groot feest in volle gang waren, geeft aan dat zijn overlijden totaal onverwacht kwam. ,,In totale verbijstering laat de familie weten dat Guus Verstraete vanochtend vroeg op 69-jarige leeftijd is overleden. Guus werd eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis vanwege hartproblemen. De familie vraagt hun privacy te respecteren'', aldus een woordvoerder van de familie vrijdag.

Guus regisseerde diverse films en tv-shows, de laatste vaak voor Joop van den Ende. Producties die hij voor zijn rekening namen waren onder meer (enkele series van) Bassie en Adriaan, Ik ben Joep Meloen (film met André van Duin), Wedden, Dat..?, de Surpriseshow, de Soundmixshow, Laat de Leeuw, en Ron's Honeymoon Quiz. De showbizzwereld is in shock om het overlijden. Zo liet Joop van den Ende weten 'diep, diep verdrietig' te zijn om het heengaan van zijn goede vriend.

  1. Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt
    PREMIUM
    Angela kijkt tv

    Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt

    Na weer een weekend vol berichten en beelden van gele hesjes en geëtaleerde ontevredenheid was ik toe aan iets leuks. Iets opbeurends. Iets dat instant geluk én hoop brengt. Precies: een zelfgebakken taart. En laat het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt nou niet aftrappen met één, maar met 500 baksels van evenzoveel blije, opgewekte landgenoten die al jaren dromen van een eigen beige schort, oftewel een plekje in de baktent van André, Janny en Robèrt. Dus een paar uur in de rij staan kon er ook nog wel bij. Het ging zonder morren, zonder gescandeerde leuzen, zonder zelfs maar hier en daar een partytent te mollen of met een deegroller verhaal te halen bij een kritisch jurylid. Enige dat in een momentje van onoplettendheid sneuvelde was een pina colada-taart. Het beeld van urenlange keukenarbeid in puin op het chique gazon van landgoed Maarsbergen, zonder dat de jury er zelfs maar een blik op had kunnen werpen, was hartverscheurend. Maar de eigenaresse zelf bleef er verbluffend laconiek onder.