Volledig scherm
Powers Boothe bij de première van Sin City: A Dame to Kill For © Todd Williamson/Invision/AP

Sin City-acteur Powers Boothe (68) overleden

Acteur Powers Boothe is vanochtend gestorven. Dat bevestigt zijn woordvoeder aan Variety. Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door acteur Beau Bridges via Twitter. Boothe werd 68 jaar oud.

Quote

Een goede vriend, groot acteur, toegewijde vader en echtgenoot

Beau Bridges over Powers Boothe

,,Met groot verdriet rouw ik om de dood van mijn vriend Powers Boothe. Een goede vriend, groot acteur, toegewijde vader en echtgenoot'', twitterde Bridges. Boothe begon zijn carrière in het theater en speelde diverse stukken van Shakespeare voor hij doorbrak met zijn rol van Jim Jones in de televisiefilm Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones uit 1980. Hij won een Emmy voor zijn acteerwerk in de film.
 

Later in de jaren tachtig speelde hij in een aantal korte films voor zender HBO en in 1995 vertolkte hij de rol van Nixon's chef-staf Alexander Haig in Nixon, Oliver Stone's speelfilm over het Watergate schandaal. Recentelijk speelde Boothe de rol van Senator Roark in de film noir Sin City en het vervolg Sin City: A Dame To Kill For.


Beau Bridges on Twitter

It's with great sadness that I mourn the passing of my friend Powers Boothe. A dear friend, great actor, devoted father & husband.

Boothe trouwde in 1969 met zijn jeugdliefde, Pam Boothe. Het stel kreeg twee kinderen. De acteur wordt in Texas in besloten kring begraven. Een publieke herdenkingsdienst zal op een later moment worden georganiseerd, zo liet de woordvoerder van de acteur weten.

Martin Koolhoven on Twitter

Powers Boothe. RIP Great actor

Volledig scherm
Powers Boothe in U Turn. © ANP Kippa
Volledig scherm
Powers Boothe op archiefbeeld. © Jordan Strauss/Invision/AP

poll

Gordon stapt in het huwelijksbootje met

Gordon stapt in het huwelijksbootje met

  • Rogier (87%)
  • Gerben (2%)
  • Manuel (8%)
  • Roy (3%)
8790 stemmen