Volledig scherm
Sjoukje Hoogma. © ANNE

Sjoukje Hoogma is de nieuwe Anne

Sjoukje Hoogma gaat de rol van Anne Frank spelen in de theatervoorstelling ANNE. Ze neemt de rol over van actrice Rosa da Silva.

Volledig scherm
© ANP Kippa Producenten Kees Abrahams (L) en Robin de Levita (R) van Imagine Nation.

Hoogma, die eerder te zien was in de musical Hij gelooft in mij over het leven van André Hazes, deed aanvankelijk auditie voor de rol van Anne maar zag die rol aan haar neus voorbijgaan. Wel kreeg ze de bijrol van Hanneli Goslar, de beste vriendin van het Joodse meisje, en was understudy voor Anne. Omdat Da Silva nu aan een ander project gaat werken, werd Hoogma gevraagd haar rol over te nemen, zegt een woordvoerder van producent Imagine Nation.

Regisseur Theu Boermans ziet in haar een goede Anne. ,,Sjoukje lijkt als actrice op Anne Frank. Ze bezit dezelfde combinatie van impulsieve levenslust en bedachtzame reflectie, karaktereigenschappen die ook van Anne zo'n bijzonder talent maakten'', zegt Boermans in De Telegraaf.

De actrice is trots dat zij in mei de rol van Anne op zich mag nemen: ,,Het is bijzonder dat ik een bijdrage mag leveren aan het vertellen van dit stukje geschiedenis. En dat ik na een keer te hebben misgegrepen, nu toch de hoofdrol heb. Dat voelt eerlijk gezegd op beide fronten als een overwinning.''