Volledig scherm
© Eric van Lieshout/ANP

Slachtoffer ongeluk Joling niet meer op intensive care

De hoogbejaarde vrouw die dinsdag op een zebrapad in het centrum van Aalsmeer werd aangereden door Gerard Joling en vervolgens met ettelijke botbreuken en een gescheurde milt werd verpleegd op de intensive care, is overgebracht naar een lichtere afdeling van het ziekenhuis. Het management van de 55-jarige zanger heeft aangegeven blij te zijn met die positieve ontwikkeling.

De 91-jarige Jo Buis-Van der Laarse wilde dinsdag met haar rollator de Van Cleeffkade in het bloemendorp - de woonplaats van Gerard Joling - oversteken. Ze zou hebben geaarzeld en daardoor de zanger in zijn SUV in verwarring hebben gebracht. De hoogbejaarde vrouw klapte op het voertuig en kwam vervolgens even verderop op het asfalt terecht. Joling werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en korte tijd later naar huis gezonden. Onderzoek heeft al aangetoond dat bestuurder Gerard, die in de luxe wagen zat met zijn manager, niet te snel reed en nniks had gedronken. Het verkeerstechnische onderzoek is nog niet afgerond, zo verklaarde de politie voor het weekend.

Een geschrokken Gerard Joling trad vrijdag, zaterdag en zondag op met de Toppers in de Arena. Daar gaf hij een korte verklaring waarin de zanger liet doorschemeren in gedachte bij het slachtoffer te zijn. Gerard Joling heeft nog niet gereageerd op het ongeluk. In de laatste uitzending van Life4You liet hij weten 'een moeilijke week achter de rug te hebben'. Volgens het management in nooit sprake geweest van een mogelijke afgelasting van de concerten.

De familie van mevrouw Buis-Van der Laarse wil verder niets zeggen over hoe het met het slachtoffer gaat. Ze zouden het contact met Joling op dit moment nog even willen afhouden.