Volledig scherm
© SnapKing YouTube

SnapKing hoort werkstraf huilend aan

Tim van Teunenbroek, beter bekend als vlogger SnapKing, heeft van de rechter in Zwolle 40 uur werkstraf opgelegd gekregen. Van Teunenbroek, die sinds een aantal maanden actief is als YouTuber DieTim, vernederde een jongen met het syndroom van Down.

De zaak draait om een filmpje van een paar seconden uit 2015. Hierin pest de 21-jarige Almeerse Van Teunenbroek in een supermarkt de 37-jarige Jeroen met het syndroom van Down. De man liep boos en schreeuwend weg. De beelden belandden online. 

SnapKing gaf vanmiddag in de rechtbank huilend toe dat hij spijt heeft van het filmpje. ,,Ik zie dat hij aangedaan is", zei hij over Jeroen tegen zijn familie. ,,Dit had ik nooit bedoeld."

Jeroen was volgens de officier van justitie, die om een werkstraf van 60 uur vroeg, op zijn beschermde werkplek onverhoeds gesard en uitgelokt. ,,De verspreiding van zo'n filmpje gaat razendsnel, ook door het afglijden van de fatsoensnormen." 

Quote

Dit had ik nooit bedoeld

SnapKing

Duizenden bellers

Omdat de zaak nog altijd veel invloed heeft op het gedrag van Jeroen, besloten zijn ouders de vlogger voor de rechter te slepen. ,,Wat voor straf hij eventueel krijgt, is niet het belangrijkst. Dat is niet waar het ons om gaat. We hopen wel dat de rechtbank uitspraak doet. We hopen dat hij bepaalt dat het maken en verspreiden van zulke video's strafbaar is'', lieten zij eerder vandaag los tegen RTL Nieuws.

Van Teunenbroek kwam eerder in het nieuws met zijn filmpjes. Zo bood hij in juli vorig jaar nog excuses aan voor het misleiden van duizenden bellers. Hij had zijn volgers gevraagd een 0900-nummer te bellen dat een euro per minuut kost. De bellers stonden vervolgens lang in de wacht. De Autoriteit Consument & Markt haalde het nummer uit de lucht vanwege misleiding. De slachtoffers kregen hun geld terug.

In de video hieronder vertelt de Persrechter over straf voor vlogger SnapKing:

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (54%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
25114 stemmen