Volledig scherm
Snelle © fotograaf/van den Meulenhof

Snelle als grootste idool uit de bus bij De Jonge 100

De winnaars van De Jonge 100 zijn vandaag bekendgemaakt. In vier categorieën maakten honderd getalenteerde jongeren kans op een prijs voor hun prestaties om de wereld een stukje mooier te maken. Rapper Snelle werd daarbij het grootste idool van dit jaar, volgens de jury om zijn creativiteit, durf en ontwikkeling.

Snelle, echte naam Lars Bos, werd geroemd door de jury door de kwetsbaarheid in zijn liedjes, en de snelheid waarmee hij een groot publiek heeft kunnen veroveren. 2019 was namelijk een groot succesjaar voor de rapper, want hij wist een gouden en platina plaat binnen te slepen voor zijn nummer Scars. Ook mocht hij Nederland vertegenwoordigen op de MTV European Music Awards, veroverde hij in Sevilla de World Wide Best Act én bracht hij een plaat uit met Marco Borsato. Daarnaast staat hij al grootst aangekondigd op de affiches van Dauwpop, Vrienden van Amstel, Paaspop en Noorderslag.

Naast Snelle wonnen er nog andere inspirerende jongeren in de andere drie categorieën. De meest talentvolle jonge ondernemer werd Rosalie de Graaf, door haar realistische werken van een kussende Donald Trump en Vladimir Poetin. Frenkie de Jong werd de grootste sporter tot en met 25 jaar en in de categorie Visionairs won Teun Toebes voor zijn stichting voor mensen met dementie.

  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6013 stemmen