Volledig scherm
Snelle. © Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

Snelle wint MTV EMA Best Dutch Act en vertegenwoordigt Nederland in Sevilla

Snelle is de winnaar geworden van de MTV EMA Best Dutch Act. Dat is vandaag bekendgemaakt op de MTV EMA Pre-Party in Amsterdam. Dat betekent dat Nederland op de internationale EMA's op 3 november in Sevilla door de rapper wordt vertegenwoordigd.

,,Ik had het oprecht niet verwacht en sta hier ook een klein beetje met een bek vol tanden. Het was een waanzinnig jaar geweest en dit is de kers op de taart", aldus Snelle toen hij op het podium zijn award kwam ophalen. Hij maakt bovendien kans op de titel Best Worldwide Act. Die prijs wordt volgende week tijdens de show in Spanje uitgereikt. Muziekfans bepalen de winnaars door voorafgaand aan de show op hun favoriete artiesten te stemmen.

Op dit moment domineert Snelle de Nederlandse hitlijsten. Met Reünie stond hij zelfs enige tijd op nummer 1 in de Top 40 en ook zijn samenwerking met Marco Borsato en John Ewbank is weer een schot in de roos. Met het nummer Lippenstift bezet het drietal op dit moment de tweede positie van de belangrijkste hitlijst van Nederland.

Jack $hirak won vorig jaar de EMA voor Best Dutch Act. Tijdens de Pre-Party traden verschillende artiesten op, zoals DJ Quincy Kluivert, Johnny 500 en Emma Heesters. Zij won vorige week de MTV Push Award voor aanstormend Nederlands talent.

Snelle wil geen hype zijn, maar serieus genomen worden, vertelde hij in Bondig: