Sneller dan het licht: tweede Geluid binnen 25 uur al geraden

Wie dacht dat het eerste Geluid snel werd geraden, zal nu nóg verbaasder zijn: vanochtend werd, binnen 25 uur, het tweede Geluid geraden. Luisteraar Mieke gokte goed: het ging om het terugzetten van het stoffilter in de wasdroger. De winnares krijgt maar liefst 3800 euro op haar bankrekening bijgeschreven.

Tal van mensen wagen een poging, maar er zijn er slechts een paar die het geluid goed weten te raden. Vanochtend was het luisteraar Mieke. Zij gaf aan Q-dj Kai Merckx het, naar haar idee, goede antwoord. Toen bleek dat dat ook nog eens klopte, kon ze het nauwelijks geloven. ,,Ik had dit niet verwacht. Ik moet minder vaak de was gaan doen!", reageerde ze. Ook Merckx was stomverbaasd. ,,Sta je ook zo te trillen? Ik sta hier helemaal te shaken! Het is uniek dat het in één week twee keer geraden wordt. Zo zie je maar dat het echt alles kan zijn.” 

Het is overigens niet de eerste keer dat Het Geluid binnen 25 uur is geraden. In 2010 werd het terughangen van een haak in een telefooncel, inmiddels nostalgisch te noemen, ook binnen een dag geraden. Dat was toen 3200 euro waard.

Razendsnel

Eergisteren raadde de 21-jarige Rien uit Enschede het eerste Geluid: het vastklikken van een brandmelder. Het was lang geleden dat Het Geluid binnen een week werd geraden. 

Qmusic start aanstaande maandag weer met een nieuw geluid, met de beginwaarde van 2.500 euro. Vanaf 26 augustus zijn Mattie en Marieke terug en is Het Geluid elke ochtend om 07.30 uur in de SuperRonde 100.000 euro waard. Luisteraars kunnen meespelen door zich om 07.00 uur of om 12.00 uur tijdens de aanmeldminuut aan te melden in de Qmusic-app.

Volledig scherm
Videostill: Mieke raadt het tweede Geluid 2019 en wint €3800,- © Videostill
  1. Kroonprins Haakon: Mette-Marit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    Kroonprins Haakon: Met­te-Ma­rit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft Jeffrey Epstein waarschijnlijk ontmoet via gezamenlijke kennissen die ook contacten hadden met de stichting van Bill en Melinda Gates. Mette-Marit en Epstein zochten bij die Foundation ondersteuning voor hun werkzaamheden en goede doelen. Dat meldt Dagens Næringsliv, de Noorse krant die eerder deze week onthulde dat de kroonprinses een aantal ontmoetingen heeft gehad met Epstein.