Volledig scherm
Snoop Dogg. © getty

Snoop Dogg mag twee jaar Noorwegen niet in

Snoop Dogg is de komende twee jaar niet welkom in Noorwegen. Dat heeft de rapper te danken aan zijn poging van vorige maand om het land binnen te komen met acht gram wiet op zak. Zijn advocaat laat weten dat Snoop niet van plan is tegen de ban in beroep te gaan en 'kan leven met de veroordeling'.

Snoop, die bij zijn aankomst op de luchthaven van Kristiansand ook meer cash op zak bleek te hebben dan toegelaten, kreeg ook een boete van 7.000 euro. Hij mocht uiteindelijk toch het land in om op te treden op het Hove Festival.

Het is niet de eerste keer dat Snoop met drugs op zak tegen de lamp loopt. Van 2007 tot 2010 mocht hij wegens wietbezit Groot-Brittannië niet in, en ook in Australië werd hem een visum geweigerd. Eerder dit jaar werd hij in Texas gearresteerd nadat er wiet op zijn toerbus werd aangetroffen.

Nederland
Concertpromotor Mojo maakte bekend dat de rapper in augustus twee optreden in Nederland zal verzorgen. Op donderdag 16 augustus treedt hij op in 013 in Tilburg, terwijl hij een dag later in Paradiso zal optreden. Kaartverkoop voor beide concerten beginnen dinsdagochtend om 10.00 uur.