Volledig scherm
Bibian Mentel. © anp

Snowboardster Bibian Mentel met prothese in Dancing with the Stars

Meervoudig snowboardkampioene Bibian Mentel (46), bij wie in 2001 wegens botkanker een onderbeen werd geamputeerd, doet als danseres mee aan het RTL4-programma Dancing with the Stars

Mentel heeft voor de intensieve trainingen, die vooraf gaan aan de opnamen van het tv-programma, een speciale beenprothese laten ontwikkelen. ,,Met die prothese is het in principe mogelijk om alle dansbewegingen te maken", vertelde de sportster vanavond in RTL Boulevard. ,,Het zal experimenteren worden, maar ik heb er nu al veel zin in.”

Dansen doet de gehandicapte snowboardster overigens al langer. Ze zit met haar echtgenoot Edwin Spee al geruime tijd op stijldansen. ,,En dat gaat goed.” Bibian Mentel won op de Paralympische Winterspelen 2014 in Sotsji goud op het onderdeel snowboardcross. Op de spelen in Pyongchang (Zuid-Korea) won ze vorig jaar opnieuw goud: voor de cross en de banked slalom. Vorig jaar liet de drievoudig paralympisch snowboardkampioene weten definitief te stoppen als topsportster.  Bibian Mentel verloor op 27-jarige leeftijd haar rechter onderbeen door kanker. Zij was toen topsporter en stond op het punt zich te plaatsen voor de Olympische Winterspelen in Salt Lake City, USA (2002).

Dancing with the Stars wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Tijl Beckand. Het programma, dat live uitgezonden zal worden, draait om bekende Nederlanders die worden gekoppeld aan een professionele danser. De BN’ers trainen wekenlang om diverse dansstijlen als latin, ballroom en de wals onder de knie te krijgen. De show werd van 2005 tot 2009 uitgezonden op RTL 4 en keert nu na tien jaar weer terug op de buis. Behalve Mentel doet ook schrijfster Heleen van Royen mee. Andere kandidaten worden later bekendgemaakt. 

Na het winnen van twee medailles bij de Paralympische Spelen is ze bescheiden en vertelt ze hoe ze elke dag geniet.

Volledig scherm
Bibian Mentel showt met een lach haar gouden medaille die zij behaalde op de Paralympics in Sotsji 2014. © Pim Ras Fotografie

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
5488 stemmen